Galatasaray Çilek çeliğe gitti!

Çilek çeliğe gitti!

14.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, açılır-kapanır çelik çatıyı, süresi içinde yaptırmadığı için 12 milyon euro olan (yaklaşık 33 milyon lira) maliyetin yarısını ceza olarak ödeyecek. Cim-Bom, bu parayla yeni bir yıldız transferi daha yapabilirdi

Çilek çeliğe gitti

Kar yağdı, birçok bilinmeyen ortaya çıktı. Galatasaray ile Juventus maçının yarım kalması üzerine başlayan çatı tartışması sonrasında birçok gizli kalan ayrıntı açıklığa kavuştu.
En son Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, “Stadın üstü kapanmazsa tazminat ödenmeli” demesinin ardında kulüple genel müdürlük arasında yapılan sözleşmenin bulunduğu ifade edildi. Taraftar arasında yapılan protokolün 8. maddesinin p bendinde, “Kulüp 09.08.2010 tarihli sözleşmenin 5. maddesinde belirtilen ve stadyuma yapılacak olan açılır-kapanır çatı sisteminin iş bu ek sözleşmenin imza tarihinden itibaren 24 ay içerisinde yaparak işler hale getirecektir. Öngörülen süre içerisinde açılır kapanır çatı sistemi yapılmadığı ve işler hale getirilmediği takdirde süre bitim tarihindeki inşaat maliyeti bedelinin (KDV dahil) yarısı kadar bedel ceza olarak kulüpten tahsil edilir. Çelik açılır-kapanır çatı sisteminin yapılması esastır” ifadeleri kullanılmıştı.

Haberin Devamı


Bundan dolayı 12 milyon euroya (yaklaşık 33 milyon lira) maledilmesi planlanan çatı sisteminin yarı parası, tazminat olarak genel müdürlüğe ödenecek. Sarı-kırmızılılar, geçen yönetimin başlattığı çalışmaları devam ettirse, hem tüm olumsuzluktan kurtulacak, hem de 6 milyon euro gibi bir bedelle yeni bir yıldız transferini gerçekleştirebilecekti.
Stadın yapımında büyük emeği bulunan ve yapılan sözleşmelerde imzası bulunan dönemin 2. Başkanı Işın Çelebi, Galatasaray’ın bu stattan her yıl 100 milyon dolara yakın bir para kazandığını belirterek, “Kendilerinin imzası olmadığını söylüyorlar. O sözleşmenin altında Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin imzası bulunuyor. Ancak gelirleri şirkete veriliyor. O zaman gelirlerini de almasınlar. Üstelik o stat, 10 derece depreme dayanıklı olarak inşa edildiği için deprem anında üzeri kapatılacak, acil merkez olarak kullanılacaktı. Bu da esas alınmıştı” dedi.

Haberin Devamı

Çilek çeliğe gitti