Euro2016 Çılgın dahi: Conte

Çılgın dahi: Conte

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalya’yı İspanya karşısında zafere ulaştıran Antonio Conte, taktiksel dehasıyla yıldızlaştı. Gök Mavililerin antrenörü uyguladığı sistemle son 2 kupanın şampiyonunu saf dışı bıraktı.

Çılgın dahi: Conte

EURO 2016’da İtalya rüzgarı esiyor. EURO 2008 ve EURO 2012 şampiyonu İspanya’yı 2-0 yenerek eleyen Gök Mavililer, turnuvaya damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Ancak günün kahramanı teknik direktör Antonio Conte oldu. İspanyolları taktiksel bir stratejiyle deviren Conte, kupaya başladığı günden bu yana uyguladığı sistemi farklı bir boyuta taşıdı.

İlk olarak Belçika’yı 2-0 devirdikleri maçta savunma taktiğiyle alkış alan tecrübeli teknik adam, şimdi de son 16 turunda yıldızlaştı.

İngiliz Telegraph gazetesi, yaptığı analizde İtalyan teknik adamın çeyrek finali nasıl getirdiğini yazdı.

3’lü savunma sistemiyle sahaya dizildiği gözüken İtalya’nın, saha içinde 3-4-3 ve 3-5-2 arasında iki farklı uygulamaya gittiği görülüyor.

Top rakipteyken 5’li orta sahanın kanat oyuncuları beklere gelirken, topu aldıklarında 3’lü forvet hattıyla rakip yarı sahada üçgen paslar kuruluyor.

Haberin Devamı

Buna en güzel örnek ise 54. dakikada Pelle’den Eder’e giden hızlı pas ve pozisyon öncesinde yapılan direkt paslar oldu. Savunmada da İspanya’nın en güçlü hücum noktası merkezi kapatan Conte’nin takımının rakibini kanatlara açılmayı zorladığı belirtildi. İspanyollar en az hücumu merkezden geliştirebildi.

Çizme’de mutlu gün

İtalyan spor basını, İspanya karşısında alınan zaferi manşetlere taşıdı. Corriere dello Sport, “Tikitalia” başlığını atarak, İtalya’nın, dünya futbolunda son yıllarda hegemonya kuran İspanyolları, geçtiğini yazdı. La Gazzetta dello Sport da, “Karşı konulmaz İtalya’nın İspanya’yı ufaladığını” belirtti. Tuttosport gazetesi ise “Şaşırtıcı İtalya ile coşuyoruz” başlığıyla İspanya zaferini okuyucularına aktardı.

Çılgın dahi: Conte

Yazarlar