Skorer Cim-Bom ikinci yarı

Cim-Bom ikinci yarı

21.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cim-Bom ikinci yarı

Cim-Bom ikinci yarı

       FENERBAHÇE oyunun ilk 15 dakikasında sağdan ve soldan Galatasaray kalesine üç atak yaptı. Bunlardan birincisinde Balic'in soldan ortasına Taffarel müdahale edebilecekken, seyirci kalınca Moldovan'ın kafası gol oldu. İkincisinde de Tayfur'un sağdan ortasında Taffarel topu tokatlarken, rakibinin önüne düşürünce doğan karambolde Balic'in vuruşuyla 2 - 0 öne geçti Fener.
       Bu arada 9. dakikada iki büyük hatayı üst üste yapan Vedat, önce kalecisine vereceği topu Balic'e teslim etti, sonra da gole giden bu oyuncuyu düşürünce haklı bir kırmızı kartla oyun dışı kalıp takımını 10 kişi bıraktı.
       Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu'nda çılgınca tezahürat yapan seyircisiyle birleşmiş, rakibini 10 kişi bırakmış ve ilk 15 dakikada iki farkla öne geçmişti. Cim - Bom bir kabusu yaşıyordu ki, Erol 20. dakikada gole giden Hakan'ı onsekiz içinde tırpanlayınca haklı bir kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve de sonucu gol olan bir penaltı ile Cim - Bom'a nefes aldırdı. Galatasaray bu andan itibaren oyunu dengeledi. Cim - Bom'da ilk yarıda görevini yapan oyuncular defansta Popescu, orta alanda Tugay, Hagi ve ileride Hakan'dı. Hasan Şaş geçmiş haftalaraki performansından uzaktaydı.
       Galatasaray ikinci yarıya aksayan K.Hakan ile oyunun gidişine göre kırmızı kart görme olasılığı büyük Okan'ın yerine Fatih ve Suat'ı alarak çıktı. Bu olumlu değişiklik sonuç verdi ve Galatasaray ikinci yarıda oyuna hakim olan, Fenerbahçe kalesi önünde sürekli gol kovalayan taraf oldu. Ve oyunun bitimine az bir süre kala ilk 15 dakikasında ölüp ölüp dirildiği maçta, gerçekten çok güzel bir performans gösteren Hakan'ın golüyle skoru dengelemeyi ve Şükrü Saraçoğlu'nun kendileri için cehennemi andıran atmosferinde liderliği korumayı becerdiler.
       Galatasaray gerçekten büyük bir takım. Gemi su almaya başladığı zaman dahi onarıp makinaları çalıştırmayı beceriyorlar. Bu arada dün sakatlanmasına rağmen oyunu bırakmayan, Hakan'ın gollük bir şutunu kurtaran Fenerbahçe'nin özverili kaptanı Rüştü'yü de kutlamak gerek.