Turkish Airlines Euroleague Cimbom son 16 için potada

Cimbom son 16 için potada

18.12.2014 - 10:45 | Son Güncellenme:

THY Euroleague D Grubu son maçında Galatasaray Liv Hospital'ın, Yunan temsilcisi Olympiakos'u, Valencia'nın da Neptunas'ı yenmesi halinde temsilcimiz son 16'ya kalacak.

Cimbom son 16 için potada

THY Euroleague D Grubu son maçında Galatasaray Liv Hospital, Olympiakos’u ağırlayacak.

Haberin Devamı

Galatasaray Liv Hospital-Olympiakos maçı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yarın saat 20.00'de yapılacak. Karşılaşma Galatasaray'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak. Bu kritik karşılaşma NTV Spor’dan canlı yayınlanacak.

Sarı-kırmızılıların son maçlar öncesi grupta 3 galibiyet 6 yenilgisi bulunuyor. Daha önce gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen Olympiakos'un ise 8 galibiyet ve 1 yenilgisi var. İki takım arasındaki ilk maçı Olympiakos 93-66 kazanmıştı.

İHTİMALLER

Sarı-kırmızılı takım Olympiakos'u mağlup ederek aynı saatte İspanya'da oynanacak Valencia-Neptunas maçından gelecek skoru bekleyecek.

Galatasaray, Yunan rakibini mağlup eder, Valencia da sahasında Neptunas'ı yenerse, sarı-kırmızılılar grubu 4. sırada tamamlayarak, son 16 biletini alacak. İkili averajda Galatasaray Liv Hospital, Neptunas'ın üstünde yer alıyor.

Haberin Devamı

Galatasaray Liv Hospital, Olympiakos'a kaybetmesi durumunda ise önünde iki ihtimal bulunuyor. Bu durumda Valencia, Litvanya temsilcisini yenerse, ikili averajlar eşit olduğundan dolayı genel averaja bakılacak. Son hafta öncesi sarı-kırmızılıların -20, İspanyol temsilcisinin ise -27 averajı var. Valencia'nın son maçlardan sonra elde edilecek skorlara göre genel averajı daha iyi olursa, sarı-kırmızılılar grubu sonuncu sırada bitirecek.

Valencia'nın Neptunas'a kaybetmesi durumunda ise Galatasaray Liv Hospital hangi sonucu alırsa alsın, grubu 5. sırada bitirecek ve yoluna ULEB EuroCup'ta devam edecek.