İtalya Serie A Çobanlar tesisleri bastı, sütlerini yollara döktü

Çobanlar tesisleri bastı, sütlerini yollara döktü

10.02.2019 - 12:57 | Son Güncellenme:

Sardunya adasında süt fiyatlarını protesto eden çobanlar Cagliari takımının tesislerini bastı, Milan maçı için deplasmana gitmeye hazırlanan kafileyi engellemeye çalıştı.

Çobanlar tesisleri bastı, sütlerini yollara döktü

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Serie A’da bu gece oynanacak olan Milan-Cagliari maçı, çobanların protestosu yüzünden bir süreliğine tehlikeye girdi. Sardunya Adası’nda çobanların gerçekleştirdiği dev eylem yüzünden, adanın takımı olan Cagliari, neredeyse deplasmandaki maça çıkamıyordu.

Tüm sütlerini sokaklara döktüler

Süt fiyatlarını protesto eden üreticiler, ürettikleri mahsullerini yollara dökerek ve pek çok noktada trafiği engelleyerek eylemlerini gerçekleştirdi. Protestocu grup adına bir heyet, Cagliari’nin antrenman tesislerine giderek burada kulüpten isimlerle görüştü.

Çobanlar tesisleri bastı, sütlerini yollara döktü

‘Eyleme destek olun, maça çıkmayın’ talebi

Çobanlar, Cagliarili futbolculardan kendileriyle dayanışma göstermelerini, Milan maçına çıkmamalarını istediler. Eylemlerine destek olmaya çağırdıkları futbolculara, bunu yapmaları halinde gazetelerin maça süt fiyatlarından dolayı çıkmadıklarını yazacaklarını ve böylece seslerini ülke çapında duyurabileceklerini söylediler.

Haberin Devamı

Takım otobüsünü engellemeye çalıştılar

Takım otobüsünün Milano’ya gidecek uçak için havaalanına gitmesini engellemeye çalışan çobanları kulübün genel direktörü Mario Passetti’nin araya girmesi yatıştırdı. Passetti, Milan maçına çıkmamalarının takıma büyük bir zarar vereceğini çobanlara anlattı.

Çobanlar tesisleri bastı, sütlerini yollara döktü

Kaptan sahneye çıktı, kriz çözüldü

Cagliarili futbolcular ile süt üreticileri arasında arayı bulacak hareketi ise takım kaptanı gerçekleştirdi. İtalyan futbolcu Nicolo Barella ve beraberindeki bazı futbolcular, eyleme desteklerini sembolik bir hareketle gösterdi. Güğümlerdeki sütleri yere dökerek çobanları desteklerini ortaya koydu. Cagliari kafilesi ardından yola çıktı. Milan-Cagliari maçı bu gece 22.30’da oynanacak.