Futbol Çok iyi/çok kötü

Çok iyi/çok kötü

18.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uğur Meleke'nin yazısı...

Çok iyi/çok kötü

Dün Konya’da hem çok iyi-hem çok kötü, hem çok kaliteli-hem çok kalitesiz bir maç oynandı desem, umarım delirdiğimi düşünmezsiniz: Maç bölüm bölüm birbirinden o kadar alakasız parçalar içeriyor ki, benim diyenin bir sütunla bu müsabakayı özetlemesi gerçekten güç. Fenerbahçe’nin farkı kaçırdığı anlar da var, penaltı kaçıran Konya’nın daha fazla atabileceği pozisyonlar da... Futbol kalitesinin yükseldiği, Recep’in Premier Lig golü attığı, Mert’in uluslararası performans gösterdiği anlar da var; iki orta sahanın da kaybolduğu, yürüyerek pozisyonlar bulunan anlar da... Sanırım böyle bir geri dönüşü izledikten sonra yapılacak en iyi şey, Konyalı futbolcuları ayakta alkışlamak, Uğur Hoca’ya bu muhteşem başlangıcından dolayı yürekten tebrikler göndermek. Bir de Arsenal sınavı öncesi Yanal’ın nereleri düzeltebileceğini bulmaya çalışmak.
Sanırım Fenerbahçe’de sezona iki Salzburg, bir G.Saray maçıyla başlayacakken, hazırlık dönemini Bolu-Hazar-PSV’den oluşan yalnızca biri ciddi, toplam 3 hazırlık maçıyla geçirmenin faturası ödeniyor hâlâ... Üstelik hem PSV, hem de iki Salzburg maçına 7-8 yabancıyla çıkan Yanal’ın lig için doğru kadro hazırlığını yapıp yapmadığını da tartışmak lazım sanırım.
Üstüne bir de Yanal’ın yabancılarla ilgili yaşadığı kafa karışıklığını ekleyin: Fenerbahçe’nin bu sezon transfer ettiği 4 yabancıdan ikisi dün sağlıklı ve hazır olmalarına rağmen Konya’da yoktular. Esame listesindeki 6 yabancı+iki cezalı Raul ve Alves’in ilk 8 tercih olduğunu kabul edersek, şu anda Kadlec 9, lisanssız Holmen de 11’inci tercih gibiler Fenerbahçe’de. Geçen sene duran toplarda defalarca yaptığı gibi dünkü ikinci Konya golünde de içerideki izleyici rolünü oynayan Yobo sahadayken Kadlec dokuzuncu tercihse, sarı-lacivertlilerin kadro mühendisliğinde bir takım hatalar olduğunu söyleyebiliriz herhalde bu tabloya bakarak.
Yanal’ın başarılı Denizli-Ankaragücü ve Gençlerbirliği öykülerinin ortak özelliği sezona beşinci viteste başlamalarıydı. Ersun Hoca’nın kendi deyimiyle “en hazırı Emenike” olan Fenerbahçe’de şu anda vites iki... Hem ikinci Salzburg, hem Galatasaray, hem de Konya maçının sonunu getiremedi sarı-lacivertliler. Fiziksel görüntü bu kadar kötüyken belli ki Fenerbahçe’nin Eylül’deki milli maç arasına kadar işi pek kolay olmayacak.

Yazarlar