Fenerbahçe Comolli enkazı

Comolli enkazı

10.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransız Sportif Direktörün sezon başında getirdiği oyuncuların hem sportif hem ekonomik faturası ağır oldu.

Comolli enkazı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Harun Tekin ve Jailson hariç yeni futbolculardan hiçbiri düzenli forma şansı bulamadı. Slimani, Benzia, Ayew, Reyes ve Frey büyük hayal kırıklığı yarattı. Tolga Ciğerci ise sezonun sonuna gelinmesine rağmen henüz bir dakika bile görev yapamadı.

Fenerbahçe’de sportif başarısızlığın perde arkasında transferde yaşanan fiyasko bulunuyor. Sezon başındaki planlamanın tutmaması ve Sportif Direktör Damien Comolli’nin sorumluluğunda gerçekleşen transferlerin adeta bir bir dökülmesi gözlerden kaçmıyor.

Sezon başında Comolli idaresinde tam 11 transfer yapan sarı-lacivertliler yeni oyunculardan hiçbir fayda alamadı. Yeni oyunculardan Harun Tekin ve Jailson hariç hiçbir isim düzenli forma şansı bulamadı. İşte Comolli yönetiminde çıkılan transfer yolu ve son durum:

Haberin Devamı

İSLAM SLİMANİ: Fernandao’nun satılması üzerine Leicester City’den bir yıllığına kiralanan Slimani en büyük hayal kırıklığı oldu. Sezonun ikinci yarısı kadro dışı kalan 30 yaşındaki Cezayirli yıldız, ligde sadece 1 gol kaydetti.

ANDRE AYEW: Swansea City’den kiralanan Ayew de hayal kırıklığı yarattı. Ligde 5 gol atan Ganalı buna karşın taraftarlardan geçer not almadı. Düzenli olarak ilk 11’de yer almayan Ayew, son haftalarda tribünlerin de tepkisini çekiyor.

YASSİNE BENZİA: Giuliano’nun ayrılmasıyla son anda kadroya katılan Benzia, kiralık olarak geldi ancak verimli olamadı. İlk 20 haftada isabetli şut bile çekemeyen Benzia, sezonun ikinci yarısında kadro dışı kaldı.

MICHAEL FREY: Bonservisiyle birlikte alınan Michael Frey, sakatlıklar ve formsuzluklarla anımsanıyor. Sezonu kapatan İsviçreli oyuncu 11 maçı sakatlıktan dolayı kaçırdı, son 3 haftayı da kaçırdığında bu rakam 14’e çıkacak.

DIEGO REYES: En fazla tepki toplayan isimlerden olan Diego Reyes, sezonun ilk yarısında hem ön libero hem stoperde oynarken hep sırıttı. Bir türlü takımla uyuşmayan Meksikalı, devre arasında Leganes’e kiralandı.

JAILSON: Josef’in yerine getirilen Jailson, transferler arasında nispeten daha verimli oldu. Özellikle Galatasaray deplasmanındaki golüyle sivrilen 23 yaşındaki orta saha ilk 11’de belli bir istikrar yakalayamadı ancak her zaman teknik heyetlerin takdir ettiği oyunculardan biriydi.

Haberin Devamı

TOLGA CİĞERCİ: Bedelsiz geldi ama fayda da getirmedi. Tecrübeli orta saha hep tedavi süreçleriyle anıldı ve bir dakika bile maçlarda forma giymedi.

HARUN TEKİN: Transferler arasında en verimlisi kaleci Harun Tekin oldu. Kısa sürede Fenerbahçe’nin 1 numarası olan Harun, 23 lig maçında oynadı.

Gençler kayıp
Sezon başında Fenerbahçe’nin en çok inandığı ve güvendiği transferler arasında genç isimler vardı. Kaleci Berke Özer, Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alıcı büyük umutlarla alındı. Ancak Berke ile Ferdi, ligde bir dakika bile süre almadı. Barış Alıcı sezona iyi başlasa da daha sonra düşüşe geçti ve devre arasında Malatyaspor’a kiralandı.
Kötü rakamlar
Yeni transferler gol katkısı ve istatistik olarak çok geride kaldı. Slimani ligde 1 gol atabilirken, Frey 4, Andre Ayew de 5 gol kaydetti. Benzia ise 20 haftada yalnızca 1 isabetli şut çekti.

Yazarlar