Skorer Coşkun Özarı anısına futbol turnuvası düzenlenecek

Coşkun Özarı anısına futbol turnuvası düzenlenecek

22.08.2011 - 15:08 | Son Güncellenme:

.

Coşkun Özarı anısına futbol turnuvası düzenlenecek

Spor Toto 2. Lig takımlarından Akyurt Şekerspor’un organize edeceği Çoşkun Özarı Turnuvası Ankara’da düzenlenecek.

Teknik direktörlük kariyeri boyunca Türk Milli Takımı, Galatasaray, Şekerspor ve Adana Demirspor’u çalıştıran merhum Özarı’nın anısına düzenlenecek turnuvaya, Galatasaray, Akyurt Şekerspor ve Adana Demirspor katılıcak.

Ankara Cebeci Stadı’nda 27 Ağustos Cumartesi günü yapılacak turnuvayı, 45’şer dakikadan oynanacak maçlar sonrasında 2 galibiyete ulaşan takım kazanacak.

Turnuvada oynanacak karşılaşmalar öncesinde Acun Ilıcalı, Rıdvan Dilmen, Sinan Engin, Faik Çetiner, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Güntekin Onay, Selçuk Yula, Gökmen Özdenak, Yavuz Seçkin ve Murat Özarı’dan oluşacak şöhretler karması ile Ankara şöhretleri karması arasında gösteri maçı oynanacak.

Gelirleri şehit ailelerine bağışlanacak turnuvanın biletleri maç günü Ankara Cebeci Stadı’nda satılacak.

Akyurt Şekerspor Başkanı Orhan Kapelman, turnuvayla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çoşkun Özarı adına düzenlenen turnuvayı geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Çoşkun Özarı’nın Türk futbolu için çok önemli bir isim olduğunu belirten Kapelman, "Bu turnuva sayesinde sayın hocamızı anma fırsatını yakalayacağız.

Güzel bir turnuva olacağına inanıyoruz. Seneye daha fazla takımın katılacağın umuyoruz. Turnuvayı gelecek yıl Ankara’da veya İstanbul’da düzenlemeyi planlıyoruz. Avrupa’da yardım etme amacıyla yapılan turnuvalarda, karşılaşmalar genellikle 45’şer dakikadan oynanır. Bu sistemi Türkiye’de ilk defa biz deneyeceğiz. Programımız da Ankaragücü de olacaktı, ancak program değişikliği nedeniyle aramızda yer alamadılar" dedi.

Turnuvada güzel bir dostluk ortamının oluşacağını ifade eden Kapelman, "Galatasaray gibi güzide bir kulübümüzü de aramızda göreceğimiz için çok mutluyuz. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim davetimizi kırmadı ve seve seve Ankara’ya geleceklerini söyledi. Turnuvada elde edilecek bütün gelirleri şehit ailelerine bağışlayacağız. Türkiye’nin birçok ünlü ismi, turnuva vesilesiyle Ankara’da başkentli seyircilerle buluşacak. Turnuvaya katılan bütün takımlara başarılar diliyoruz. Başkentli futbolseverlerin çok çekişmeli maçlar izleyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Turnuvada, 27 Ağustos günü Akyurt Şekerspor-Adana Demirspor saat 15.30’da, Galatasaray-Adana Demirspor saat 16.30’da, Akyurt Şekerspor-Galatasaray ise saat 17.30’da karşı karşıya gelecek.

Yazarlar