Basketbol CSKA Moskova'nın en iyisi Teodosic!

CSKA Moskova'nın en iyisi Teodosic!

14.05.2015 - 11:56 | Son Güncellenme:

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde yarın İspanya'nın başkenti Madrid'de başlayacak Dörtlü Final'de mücadele edecek Rusya'nın CSKA Moskova ekibi, güçlü kadrosu ve başarılı performansıyla şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösteriliyor.

CSKA Moskovanın en iyisi Teodosic

Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kadar oynadığı 28 maçın sadece 3'ü kaybeden Rus ekibi, sezonun en başarılı performansını sergileyen ekip oldu.

Haberin Devamı

Dörtlü Final'de üst üste 4. kez mücadele edecek CSKA Moskova, ligde bu sezon ilk turda oynadığı 10 maçını da kazanarak grubunu lider tamamladı. Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'in de yer aldığı Top 16 turunda yaptığı 14 maçın sadece 2'sini kaybeden Rus ekibi, play-off çeyrek finale de lider olarak yükseldi.

Çeyrek finalde karşılaştığı Yunanistan'ın Panathinaikos ekibi ile oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanan CSKA Moskova, seriyi 3-1 kazanarak Dörtlü Final'e çıktı.

Fenerbahçe Ülker'e evinde yenildi

CSKA Moskova, THY Avrupa Ligi'nde bu sezonki 3 mağlubiyetinin birini Fenerbahçe Ülker karşısında aldı.

Rus ekibi, Top 16 turunda İstanbul'daki ilk maçta 84-81 yendiği sarı-lacivertli takıma, sahasındaki ikinci maçta 81-75 mağlup oldu.

Haberin Devamı

CSKA Moskova, Top 16 turundaki diğer yenilgisini ise Dörtlü Final'in ilk maçında karşı karşıya geleceği Yunanistan'ın Olympiakos ekibi karşısında 84-76'lık skorla yaşadı.

Rus temsilcisi, play-off çeyrek final serisinde saf dışı bıraktığı Panathinaikos'a da bir kez mağlup oldu.

En skorer takım

CSKA Moskova, THY Avrupa Ligi'nin en skorer takımı olarak dikkati çekiyor.

Ligde bu sezon oynadığı 28 maçta 87,8 sayı ortalaması yakalayan Rus ekibi, bu alanda en başarılı takım oldu.

İstatistiklerde üst sıralarda bulunan CSKA Moskova, bu sezon maç maçına 41,6 üç sayı ve 37,4 ribaunt ortalamalarıyla bu alanlarla zirvede yer aldı.

Maç başına 20,9 asist ortalamasıyla bu alanda Real Madrid'in ardından ikinci sırada bulunan Rus takımında Milos Teodosic, 7,1 asist ortalamasıyla ligin en fazla asist yapan oyuncusu oldu.

CSKA Moskova, maç başına 13,1 ile Dörtlü Final'de mücadele edecek takımlar arasında en fazla top kaybı yapan ekip olarak dikkati çekti.

Rus ekibinin bu sezonki maç başı istatistik ortalaması şöyle:

Sayı: 87,8
Asist: 20,9
Toplam ribaunt: 37,4
Hücum ribaundu: 10,6
Defansif ribaunt: 26,8
Top çalma: 6,9
Blok: 4,4
İki sayılık basket: 54,9
Üç sayılık basket: 4,16
Serbest atış: 78,6
Top kaybı: 13,1

En skoreri Teodosic

CSKA Moskova'nın, bu sezon THY Avrupa Ligi'nde forma giyen 16 oyuncusu arasında en skoreri Sırp yıldız Milos Teodosic oldu.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi'nin en etkili oyun kurucularından olan Sırp oyuncu, CSKA Moskova formasıyla bu sezon çıktığı 23 maçta 15 sayı ortalaması yakaladı. Ligin en fazla asist yapan ismi Teodosic, maç başına ortalama 28 dakika 23 saniye sahada kaldı.

Rus ekibinde NBA tecrübesi bulunan Fransız oyuncu Nando De Colo 14,2, Sonny Weems 13,5 ve Sasha Kaun da 9,9 sayı ortalamalarıyla öne çıktı.

NBA kariyerini sonlandırarak CSKA Moskova'ya dönen Andrei Kirilenko ise forma giydiği 9 maçta 9,3 sayı ortalamasıyla oynadı.

CSKA Moskova'da Andrey Vorontsevich, Sasha Kaun ve Kyle Hines bu sezon bütün maçlarda da süre aldı.

Itoudis, ilk sezonunda Dörtlü Final'de

CSKA Moskova'nın Yunan çalıştırıcı Dimitris Itoudis, başantrelör olarak ilk sezonunda Dörtlü Final heyecanı yaşayacak.

Panathinaikos'ta uzun yıllar Zeljko Obradovic'in yardımcılığını yapan ve 2013-2014 sezonda Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit'i çalıştıran Itoudis, bu sezon başına geçtiği CSKA Moskova'yı Dörtlü Final'e taşıma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Kadrosunda 8 Rus bulunuyor

CSKA Moskova'nın kadrosunda 8 Rus, 4 ABD, birer Fransız, Sırp, Gürcü ve Belaruslu oyuncu yer alıyor.

Rus ekibinin kadrosunda Rus oyuncular Andrei Kirilenko, Sasha Kaun, Andrey Vorontsevich, Vitaly Fridzon, Victor Khryapa, Aleksey Zozulin, Ivan Strebkov, Pavel Korobkov, ABD'li Demetris Nichols, Aaron Jackson, Sonny Weems, Kyle Hines, Fransız Nando De Colo, Sırp Milos Teodosic, Gürcü Manuchar Markoishvili ve Belaruslu Anton Astapkovic bulunuyor.

6 kez şampiyon oldu

CSKA Moskova, THY Avrupa Ligi'nde 6 kez şampiyon oldu.

Avrupa Ligi'nde 1961, 1963, 1969, 1971, 2006 ve 2008 yıllarında şampiyonluk sevinci yaşayan Rus ekibi, 1965, 1970, 1973, 2007, 2009 ve 2012 yıllarında da organizasyonu ikinci bitirdi.

Yazarlar