ING Basketbol Süper Ligi Daçka zirve yaptı

Daçka zirve yaptı

24.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sahasında Beşiktaş Sampo Japan'u deviren Darüşşafaka Doğuş, Ankara'dan da istediğini aldı: 72-82

Daçka zirve yaptı

MAÇIN ÖYKÜSÜ - ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Avrupa’da yoluna devam eden Darüşşafaka Doğuş ligde de hız kesmedi, Türk Telekom deplasmanında zaman zaman zorlansa da, kazandı. Konuk ekip 12. hafta sonunda 8. galibiyetine ulaşırken maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde zirve adayları arasında yer alan Darüşşafaka Doğuş, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Türk Telekom’u 82-72 yenmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk periyodu 18-17 ev sahibinin üstünlüğüyle geçilirken, 17 dakikada da Ankara ekibi 24-20 öne geçmeyi başardı. Ancak savunmasını sertleştirirken, boyalı alandan Semih ile etkili olan Daçka, Metin ve Preldzic’ten gelen üçlüklerle kontrolü ele geçirdi, soyunma odasına 39-34 galip girdi.

3. çeyreğin başında 44-34 ile farkı çift hanelere çıkardı Darüşşafaka Doğuş, ancak Telekom Buckner ile geri dönmeyi başardı. ABD’linin boyalı alandan bulduğu sayılarla arayı kapatan Başkent temsilcisi, Jenkins ve Brown’dan da skor katkısı alınca 26. dakikada 50-49 öne geçti. Redding, Daçka adına sahne alıp, bir kez daha takımını öne taşırken, 60-55’te bir kez daha 5 farkı yakalayan konuk takım, 3. çeyreği de 60-57 galip tamamladı.

Haberin Devamı

Telekom, Haislip ve Brown ile skoru lehine çevirmeye çalışsa da, tempoyu yükselterek Wilbekin’in oyuna etkisini artıran, dışarıdan da Bjelica ile ceza atışlarında isabet bulan Darüşşafaka Doğuş, arayı bir kez daha açtı, salondan 82-72 galip ayrılmayı başardı.

Darüşşafaka Doğuş, 12. hafta sonunda 8. galibiyetine ulaşırken, bir maçı eksik olan Türk Telekom, 11. maçının ardından 2 galibiyette kaldı.

Darüşşafaka Doğuş, Türk Telekom karşısında zorlansa da son periyottaki etkili oyunuyla galibiyete ulaştı.

Daçka zirve yaptı