Basketbol Daçka'dan dev adım

Daçka'dan dev adım

05.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darüşşafaka, evinde ağırladığı Unicaja Malaga’yı mükemmel savunmasıyla devirdi, galibiyet sayısını 4’e yükseltti. Temsilcimiz ilk turun bitimine 2 hafta kala, Maccabi’yle girdiği TOP 16 yarışında çok büyük avantaj elde etti

Daçkadan dev adım

Turkish Airlines Euroleague D Grubu’nda mücadele eden Darüşşafaka Doğuş, sahasında İspanyol Unicaja Malaga’yı 63-57 yenmeyi başardı, 8. maçında 4. galibiyetine ulaştı.

Haberin Devamı

Daçka’nın, kağıt üzerinde Malaga’ya en ağır basacağı alan boyalı alandı ve ilk periyotta Semih Erden bu bölgeyi mükemmel kullandı. Topla buluştuğu her pozisyonda bir şeyler üretmeyi başaran dev oyuncu, rakip uzunları hem yıprattı, hem de faul problemine soktu, 20-15’lik ilk çeyrek galibiyetinin mimarı oldu.

MAÇIN ÖZETİ

Redding coştu

Ancak Daçka için kritik nokta, daha önceki maçlarda olduğu gibi Semih Erden kenara geldikten sonra nasıl bir performans sergileyeceğiydi. Hücumda bir şey üretemedi temsilcimiz 2. çeyrekte ama savunmasıyla ayakta kalmayı bildi, rakip sadece dışarıdan bulduğu şutlarla oyunda kalsa da devre 30-28 Daçka lehine bitti.

İkinci yarıya Malaga hızlı başladı, Nedovic’in kısa süren resitali konuk takımın 44-37 öne geçmesini sağladı. Neyse ki, rakibe aynı şekilde karşılık verecek bir isim buldu Daçka, sezon başından bu yana belki de en verimli oyununu oynayan Redding, art arda üçlükleriyle arayı kapadı, 48-45 Malaga üstünlüğüyle girilen son periyotta, 52-51 öne geçmemizi sağlayan basketi de attı.

Haberin Devamı

Slaughter’ın mükemmel savunma performansı, rakibin hücumda düşük yüzdeyle oynadığı günde Bjelica’nın savunma zaaflarının hissedilmemesi ve skor potansiyelinden daha fazla faydalanılması, ön alanda da Gordon’ın en iyi yaptığı şey olan top çalmalarla, kolay basketler bulduğumuz pozisyonları başlatması, 37. dakikada 61-51 ile farkı çift hanelere çıkardı. Son dakikalarda küçük bir kriz yaşadı Daçka ama savunma performansı onu da atlatmayı sağladı, temsilcimiz çok önemli bir maçı 63-57 kazandı.

Daçkadan dev adım

Mutlu sona çok yakın
Daçka, Euroleague’deki ilk sezonunda TOP 16’ya çok yaklaştı. Temsilcimize kalan iki maçta alınacak bir galibiyet 2. tur için yeterli olacak. Ancak Daçka haftaya CSKA Moskova deplasmanında kaybetse bile, son hafta Maccabi’yle sahasında oynayacak. İsrail ekibi Bamberg’i yenerek İstanbul’a gelmiş olsa da, Daçka önünde kazanmak zorunda olacak. Hatta 12 sayının altındaki bir yenilgi bile Daçka’ya yetecek.
POTADA BUGÜN
ERKEKLER
Uşak Üniversitesi
14.00 Uşak Sportif-Beşiktaş S.J
Abdi İpekçi S.S
16.00 GS Odeabank-Yeşilgiresun
Karataş Şahinbey
17.00 RH G.Antep-İst. B.B
KADINLAR
Menderes S.S
14.00 BOTAŞ-Canik Bld.
Antakya Spor Salonu
16.00 Hatay BŞB-Yakın Doğu Üniv.