Fenerbahçe Daha kasım ayındayız

Daha kasım ayındayız

29.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

F.Bahçe’nin Senegalli yıldızı, rakipleri ile aralarında oluşan puan farkının sürpriz olduğuna dikkat çekti, “Lig uzun maraton. Daha Mart, Nisan ve Mayıs ayları var” dedi. Sow forvette çok kaliteli isimlerin bulunduğunu, bu yüzden aralarındaki rekabetin takıma olumlu yansıdığını kaydetti

Daha kasım ayındayız

Fenerbahçe’nin Senegalli yıldızı Moussa Sow, şampiyonluk için temkinli konuştu. Sarı-lacivertli takımın dün yediği yemek sonrası Milliyet’in sorularını yanıtlayan golcü oyuncu, daha 12. hafta sonunda şampiyon ilan edilmelerinin yanlış olduğunu vurguladı. Sow, “Unutulmasın ki, daha Kasım ayındayız. Mart, Nisan, Mayıs ayı var. Bu konularda konuşmak için çok erken” dedi.
Sezon başı Ersun Yanal’ın istediği seviyede olmadığı için kadroya giremeyen yıldız futbolcu, “Bu sezon ileri geri çok koşuyorum. Mücadele ediyorum. Savunmaya elimden geldiğince yardımda bulunuyorum. Şu anki poziyonumdan memnunum. Kaç gol attığım ya da kimin gol attığı önemli değil. Emenike, Kuyt, Webo hepsi çok iyi ve kaliteli oyuncular. Takım içinde iyi bir rekabet var. Bu da doğal olarak takıma olumlu yansıyor” ifadelerini kullandı. Oluşan puan farkı ile ilgili de konuşan Sow, “Açıkçası rakiplerimizle oluşan bu fark biraz sürpriz oldu. Ama lig daha çok uzun. Ve bizi çok zorlu maçlar bekliyor” dedi.
Matematik hesabı
Teknik Direktör Ersun Yanal ise şampiyonluk havasına girmeyeceklerini söyledi, “Matematiksel olarak garantilersek iş bitmiş diyebilirim” dedi. Basın mensuplarıyla yemek sırasında sohbet eden Yanal, geçmişte büyük puan farklarının çok çabuk şekilde eridiğini ifade ederek “Beşiktaş 11 puan önde başlayıp şampiyonluğu kaybetmişti. Galatasaray’ın da başına benzer durumlar geldi. Her takım bu tip durumlar yaşadı ve yaşayabilir” yorumunda bulundu.
Yanal artık takımın oturduğunu da kaydetti, “Takımın sistemi ve şablonu artık belli. Bundan daha kötü olmayız. Düşüşler çıkışlar olur ama bu durumdan daha aşağıya inmeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uzun vida kurbanı!
Sarı-lacivertli ekibin önceki günkü antrenmanında sağ ayak bileğini kırma tehlikesi atlatan Emre Belözoğlu’ya özel alçı yapıldı. Taktik çalışma sırasında ani bir hareket yaparken sakatlanan tecrübeli futbolcunun ayak kemiğinde çatlakların oluştuğu bildirildi. Krampon vidaları uzun olduğu için çime takılan Emre’nin sağ bileğinden ciddi bir ses geldiği kaydedildi. Sarı-lacivertli oyuncunun çalışmalara iki ay sonra başlayabileceği, eski formuna ulaşmasının 3 ayı bulacağı öğrenildi.

‘Duygusal bir lig’

Cristian Baroni, Beşiktaş derbisinin zorlu geçeceğini, taraftarlarının desteğiyle kazanmak istediklerini söyledi. Brezilyalı oyuncu, FB TV’ye yaptığı açıklamada, “Onlar da en az bizim kadar bu maça hazırlanıyorlar. Biz hazırız. Derbide galibiyet elde etmek istiyoruz. Taraftarımızın desteği bizim için bir avantaj. En önemli olan şey skor değil, kazanmamız... Karşımızda güçlü bir ekip olacak, skorun pek bir önemi yok” diye konuştu. Türkiye Ligi’nin zorlu bir lig olduğunu vurgulayan Cristian, “Çünkü içinde duygusallık da barındırıyor. Aynı zamanda rekabetin yüksek olduğu yarışmacı bir lig. Profesyonel bir futbolcu olarak hep zorlu maçlarla karşılaşmak da yorucu olduğu kadar güzel” dedi.

Yazarlar