Milli Takım Danimarka Milli Takımı, Kasper Hjulmand'ı göreve getirdi

Danimarka Milli Takımı, Kasper Hjulmand'ı göreve getirdi

12.06.2019 - 15:24 | Son Güncellenme:

Danimarka Futbol Federasyonu(DBU) bu sabah aniden tüm medya kuruluşlarını basın toplantısına çağırarak alışılmışın dışında bir karara imza attı.

Danimarka Milli Takımı, Kasper Hjulmandı göreve getirdi

İRFAN KURTULMUŞ-Kopenhag

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu binasında düzenlenen basın toplantısında, milli futbolcumuz Emre Mor'u FC Nordsjaelland takımında yetiştiren eski hocası Kasper Hjulmand'in 1 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla Danimarka Milli Takımın Teknik Direktörü olacağı ve yardımcılığını eski Celtic'li Morten Wieghorst'un yapacağı açıklaması futbol gündemine bomba gibi düştü.

Danimarka'nın 2016 yılından beri başında bulunan ve sözleşmesi EURO 2020'nin bitimiyle sona erecek olan Norveçli teknik patron Aage Hareide'nin, bu açıklamanın zamanlamasına tepki gösterdiği belirtildi.

DBU Futbol Direktörü Peter Möller, Hareide'nin sözleşmesinin uzatılmayacağını, yeni bir hoca ve ekiple çalışmak istediklerini kendisine bildirdiklerini, aynı zamanda bu konuyu şimdiden bilmeleri açısından böyle bir uygulama yolunu seçtiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Danimarka'yı 2018 Dünya Kupası elemelerine götüren Hareide'li Danimarka Milli Takımı, EURO 2020 grup elemeleri son maçında kendi sahasında geçtiğimiz pazartesi günü Gürcistan'ı 5-1 yenmişti.

1 Ağuston 2020 itibarıyla göreve başlayacak Kasper Hjulmand'la 2024'e kadar sözleşme imzalanacak.