BursaSpor Daum'dan Batalla açıklaması! "İlk defa..."

Daum'dan Batalla açıklaması! "İlk defa..."

27.11.2013 - 15:10 | Son Güncellenme:

Bursaspor antrenörü Christoph Daum'dan Batalla açıklaması...

Daumdan Batalla açıklaması İlk defa...

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Daum, "Her zaman zor durumda olduğunuz zaman buradan çıkmak için bir yol vardır" dedi.

"Kasımpaşa maçında çok iyi mücadele gösterdik. Temel olarak bunları yaparsak Elazığ'da da başarılı olacağımıza inanıyorum" diyerek sözlerine başlayan Daum, "Bunun üzerine koyup, oyun olarak daha iyi olmamız gerekiyor. Belluschi arkadaşımız bize katılacak. Onunla birlikte oyun açısından daha iyi olacağımıza inanıyorum. Pinto da uzun bir aradan sonra bize katıldı. Gördüğünüz gibi iyi bir maç çıkardı ve gol bölgelerinde katkı sağlayacağını gösterdi. Geçmiş günlerde futbolcularımla görüştüm. Futbolcularım da kesinlikle Elazığ maçında herşeyini ortaya koyacaklarını söylediler. Her zaman zor durumda olduğunuz zaman buradan çıkmak için bir yol vardır. İdmanda bunları çalıştık. Konuşmalarımızda da bunlardan bahsettik. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde arzu dayanaklılığımızı ortaya koymak. Gerekenleri futbolcularımızda birlikte bulabiliriz. Benim için en önemlisi inanç, kendilerine ve takıma güvenmeleri" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BATALLA İÇİN KAPIM HER ZAMAN AÇIKTIR"

Bir gazetecinin, "Batalla'nın takımdan ayrılmak istemesi maçın önüne geçti. Eleştiri oklarını size yöneltti. Siz çözüm için ne gibi adımlar attınız?" sorusuna Daum, "Detayına inmek istemiyorum. Çok şeyler konuşuldu. Futbolcunun gösterdiği ifadelerden sonra Bursaspor Külübü yönetimi gereken açıklamayı yaptı. Bu kararı almamızda Batalla bizi zorladı. Başka bir alternatif yoktu. Her kim bir problem var olduğunu iddia ediyorsa bu problemin çözümü için katkı sağlamalıdır. Biz kendi tarafımızdan şunu söyleyebiliriz; kesinlikle her futbolcumuzu saygıyla karşıladık. Bu sorumluluğun bilinci altındayız. Benim kapım her zaman açıktır. Benim için en önemlisi Bursaspor'un başarısıdır. Kim bu yönde katkı sağlayabilirse ben her zaman ellerimi ona açarım" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

"ÇÖZÜM BULUNAMIYOR"

"Kriz sürecinde Batalla ile görüşmeniz oldu mu?" şeklindeki soruya tecrübeli teknik adam, "Sivasspor maçından sonra döndüğümüzde soyunma odasında genel bir konuşma yaptıktan sonra bunu farkettim. Batalla ile konuştum. Bunu detaylı olarak vermek istemiyorum. Ama çözüm bulunamıyor. Benim kapım her zaman açıktı ama yanlış anlaşılma olabiliyor. Aynı dili konuşmadığınız zaman sorunlar olabiliyor. Bu konuşmamızı İngilizce yaptım, Almanca değil. Birçok futbolcu İngilizce bildiği için. Orada da tercümede kusur olabilir. Ama yine de gelip sorabilirsiniz. Tüm futbolculara da bunu söylüyorum. Anlamdığınızda bana gelin sorun diyorum. Batalla ile de konuşmayı istedim. Görüşmemizde de her türlü yönden konuşmak istedim fakat imkansızdı" cevabını verdi.

"SİVASSPOR MAÇIYLA İLGİLİ KONUŞTUM"

"Takımdaki diğer isimler bu olaya nasıl yaklaşıyor ve soyunma odasında geçen olay nedir?" sorusuna Daum, "Kesinlikle şunu söylemek istiyorum; soyunma odası mahrumiyet bölgesidir. Futbolcuların ve herkesin yatak odasıdır. Orada konuşulan orada kalır. Ama şunu sizlere yüzde yüz söyleyebilirim, saygı çerçevesi içinde konuşuldu. İdmanlarla ilgili şeyler söylüyorum orada. Genel olarak bazı şeyler konuşuluyor. Sivasspor müsabakası sonrası maçla ilgili, müsabakayla ilgili futbolcularımla konuştum. Bu da çok normal. Futbolcular kendi durumlarını duyuyorlar. Kaybettiğimiz maçtan sonra kritize etmemiz gayet normaldir. Bu bizim işimiz" şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

"BÖYLE BİR ŞEYİ İLK DEFA YAŞIYORUM"

"Daha önce başka futbolcularla benzer olaylar yaşadınız mı? Batalla sizinle vedalaştı mı?" sorularına ise Daum şu yanıtı verdi:

"Teknik Direktörlük dönemimde tabii ki bazı sıkıntılar yaşadım. Ama bu benim işim. Profesyonellikte olan şeyler. Oynamayan futbolcular, kadroya giremeyen futbolcular, oyundan çıkan futbolcular. Bazen de futbolcular, 'Senin bana karşı tavrın var' diyor. Bazıları da kendilerini bu takımda perspektif görmüyorlar ve takımı değiştirmek istiyorlar. Futbol takımında, aile içinde olan problemler oluyor. Ondan sonra birlikte bir şey olduğunda oturup konuşulur. Birlikte oturduktan sonra çözüm bulunur. Herkesin kulübe karşı sorumlulukları vardır. Problemli olaylar başıma geldi. Buradaki olayı gerçekten daha ilk defa yaşıyorum. Batalla benimle vedalaşmadı."

Haberin Devamı

"KARAKTERİMDE KAÇMAK YOKTUR"

Daum sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda ben gerçekten çok açığım. Yıllarca burada teknik direktörlük yaptım. Bir sürü futbolcum oldu. Onlara da sorabilirsiniz. Bu güne kadar kimseye saygısızca davranmadım. Ama benim hatam yok demek de istemiyorum. Hata yaptıysam benim hatam söylensin ve o hata üzerine konuşayım. Ben bütün hayatımda bunları yaptım. Çocuklarımla, arkadaşlarımla ve futbolcularımla. Ben her zaman çözüm için hazırdım. Birebir üç aydır yaşıyoruz sizinle. Türkiye'de daha uzun yıllar çalıştım. Kendiniz de görebilirsiniz. Tabii ki benim görevim teknik direktör olarak zaman zaman yaptığımız hataları kritize etmek. Sonuçta benim için en önemlisi Bursaspor Kulübü. Şunu söyleyebilirim, Bursaspor Kulübü ferdi olarak ne bir teknik direktörün ne de bir futbolcunundur. Bursaspor hepimizindir. Benim de görevim burada hizmet etmektir. Bizlerle birlikte olan arkadaşlar çalışmamızı görüyor. Bu çalışmamızı tam olarak sahaya yansıtamadık. İyi çalışmak sonuçla endekslidir. Puan olarak 15 puan yetersiz. İstediğimiz puanları alamadık. O yüzden bizi kritize eden arkadaşlar haklılardır. Biz ne yapmalıyız, daha iyi olmalıyız. Ben her zaman sorumluluk almaya hazırım. Benim karakterimde kaçmak yoktur. Batalla gibi bir futbolcunun yerini doldurmak da kolay değil. Onun yerine transfer döneminde doldurmak da çok zordur. Kısa dönemde bize sonuçlar yardımcı olabilir. Kesinlikle herkesten şu ricam olacak. Doğru olanları konuşalım ve doğruda kalalım. Spekülasyon yapıldığı zaman kendiniz de bir şey yapamıyorsunuz. Sizin sorumluluğunuz bu konuda büyüktür."

Haberin Devamı

"ELİMDEN HİÇ BİR ŞEY GELMEDİ"

"Benim vicdanım rahat diyebiliyor musunuz?" şeklindeki soruya ise Daum, "Önce kendime sorarım daha iyisini nasıl yapabilirdim diye. Böyle bir durumun yaşanmaması için ne yapabilirdim diye. Veyahut bunu görebilirmiydim diye. İnanın elimden hiç bir şey gelmedi. Böyle bir şey olacağını tahmin etmiyordum. Müsabakalardan önce de Batalla ile görüşüyordum. Böyle bir şeyin olabileceğini kesinlikle tahmin etmezdim. Geriye baktığım zaman onu ve takımı kuvvetli bir duruma getirme adına konuşmalar yaptım. Eğer Batalla'ya tüm oynadığı maçlarda ya da yaşadığımız süreçte hatalı bir şey sarfettiysem bana söylemeniz gerekiyor. Böyle bir şey olmadı. Ben 60 yaşımdayım. Çok şey gördüm hayatımda. Ama tabii ki hatasız değilim. Ama hatalıysam da bu da bana gösterilmeli" yanıtını verdi.

"HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

"Batalla'nın yeri nasıl dolacak?" sorusuna tecrübeli teknik adam, "Bu olaylar kısa sürede gelişti. Bu mevkiiyi bu kesinlikle düşünmedik. Mukavelesi uzatıldı, Türk vatandaşlığı girişimi vardı. Hiç düşünmedim. Öncelikle kendi takımımız içinde bulunan durumda onu nasıl doldurabiliriz onu düşünmemiz gerekiyor. Belluschi, Musa alternatiflerini gözönüne getirmemiz gerekiyor. Ondan sonra transfer döneminde piyasada olan futbolcularla ilgili düşüneceğiz. Batalla gibi bir futbolcu bulmadığınız zaman belki sistemi de değiştirmem gerekiyor. Ama çok yeni olduğu için şu anda bu konuda bir şey söyleyemem" cevabını verdi.

"SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEDİM"

"Kendisi defansif oynayamayacağını söyledi ve 'Başka futbolcular oynasın' dedi" diyen Daum, "Ben de ona önemli bir futbolcu olduğunu söyledim. Futbolcunun isteği değil de onunla birlikte çözüm bulduk. Futbolcuların profiline baktığımda bir çözüm bulduk ve aynı sistemde müsabakalara çıktık. Siz de izliyorsunuz. Bu sistemde değişiklik oldu mu? Sistemde değişiklik olmadı. Kendisi sistemin değiştiğini söylüyor. Ama siz de gördünüz. O konuda bir şey söylediğinde bunları söyleyebilirsiniz. Bursaspor bunu her zaman oynadı. Size böyle söylediğinde sizin de şaşırmanız gerekiyor. Ama siz de bu konuda bana açıklık getirebilirsiniz. Sportif yönde olduğunuz için sizin de tecrübeleriniz var. Bu sorumluluğu siz de alabilirsiniz" dedi.

"ZAMAN BASKISI YAPMIYORUZ"

"Ozan İpek ikinci yarıya yetişecek mi?" sorusuna Daum, "Rehabilitasyon çalışmaları gerçekten iyi yönde gidiyor. Futbolcumuza zaman baskısı yapmıyoruz. Futbolcumuz hazır olduğunda takımla çalışmalara başlayacak. Umarım bunu ikinci devrede gerçekleştirebiliriz. Takıma katılmasına çok seviniriz. Ama iki tarafa bakacaksınız. Uzun zaman oynamadığınız zaman maç kondisyonunun belirli bir düzeye gelmesi gerekiyor.

Yazarlar