Galatasaray De Jong'da özel madde!

De Jong'da özel madde!

31.08.2016 - 16:57 | Son Güncellenme:

Los Angeles Galaxy ile kontratı devam eden De Jong, sözleşmesindeki özel madde sayesinde Galatasaray'a bedelsiz geldi ve imzayı attı.

De Jongda özel madde

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Galatasaray, fiyatların arttığı transferin son gününde Nigel de Jong'u 'kelepir' şekilde kadrosuna kattı. Ajax, Hamburg, Manchester City, Milan gibi dev ekiplerin formasını giyen tecrübe abidesi futbolcu, kulübüne bonservis vermeden transfer edildi.

De Jong imzayı attı! Törenden detaylar ve açıklamaları için tıklayın...

Hollandalı yıldızın kontratındaki bir maddenin buna neden olduğu ortaya çıktı. Buna göre, oyuncuya Avrupa'dan teklif gelmesi durumunda, bedelsiz ayrılabileceğine dair bir madde de Jong'un kontratında bulunuyordu. Sezon sonuna kadar kendisini MLS ekibine bağlayan sözleşmesi olmasına rağmen futbolcu bu şekilde, bedelsiz olarak sarı-kırmızılı ekibin yolunu tuttu.

Nigel de Jong'un Galatasaray'daki maddi koşulların daha iyi olmasının yanı sıra, milli takım hedefiyle de Türkiye tercihinde bulunduğu öğrenildi. Amerika'da gözden ırak olması nedeniyle bir süredir milli takımdaki istikrarlı yerini kaybeden 31 yaşındaki oyuncunun, sarı-kırmızılılar ile tekrar Portakallar'a çağrılacağı hesabını da yaptığı tespit edildi.