Milli Takım DEĞİŞİM ŞART

DEĞİŞİM ŞART

11.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Basketbolu’na antrenör olarak damga vurmuş 4 isim Önder Seden, Mehmet Baturalp, Aydın Örs ve Çetin Yılmaz da Milli Takım için değişim zamanı geldiği fikrinde birleşti, ancak kararların panik halinde değil, sakin bir şekilde alınmasını istedi

DEĞİŞİM ŞART

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Slovenya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda büyük hayalkırıklığı yaşayan ve ilk turda elenmekten kurtulamayan A Milli Basketbol Takımı’nda artık değişim zamanı geldiği görüşü ağırlık kazandı.
Coach Bogdan Tanjevic’in de yarın yapılacak toplantıda görevi bırakacağı sinyalini verdiği ortamda, Türk Basketbolu’nun efsane isimleri de yeni bir yapılanmaya gidilmesi, ancak sorunun sadece A Takım düzeyince çözülemeyeceğini belirtti.

İşte; Önder Seden, Mehmet Baturalp, Aydın Örs ve Çetin Yılmaz’ın görüşleri.

Soyunma odasında Türkçe konuşulsun!

Senelerdir soyunma odasında Türkçe konuşulmasını isteyen biriyim. Soyunma odasını yaşayanlar bilir. Türkiye’de çok kıymetli antrenörler var. Derneğimize üye olan Avrupa seviyesinde 5-6 antrenör sayabilirim. Bunların milli takımı çalıştırmasını arzu ediyordum ve zaten antrenör seçimi sürecinde de bunu ifade ettik, oraya Tanjevic ile değil, bir Türk çalıştırıcı ile gidilmesini söyledik. Maalesef kaygılarımızda haklı çıktık. Tanjevic milli takımı yönetiyor diye kötü netice almasını hiçbir zaman istemedik. Elimizden geldiğince kendilerini destekledik. Ancak maalesef kötü bir turnuva geçirdik. Keşke daha önceden de önlem alabilseydik.

Haberin Devamı

MEHMET BATURALP (MİLLİ TAKIM ESKİ ANTRENÖRÜ-TÜBAD BŞK)

Panik olmadan müzakere yapalım

Tanjevic’in şahsına ve kariyerine saygım var ama Ergin Ataman’ın bu görevi hak ettiğini düşündüğümü daha önce kamuoyuyla paylaştım. Şimdi yapılacak olan, sakin kafayla, paniğe kapılmadan kararlar almaktır. Sadece orada görev yapanları sorumlu tutarak işin içinden çıkamayız. Gazetelerde, onu atalım, oyuncuları gönderelim gibi ifadeler var. Oradaki görev alan arkadaşlar da Türk Basketbolu’na önemli başarılar kazandırdı. Hep beraber bir müzakere yapmalıyız. Alt yapılarda başarılı olan çocuklarımız neden A Takıma çıktığında bu performansı veremiyor diye düşünmeliyiz. Konsensus içinde, kimseyi dışlamadan, herkesin fikrini alarak bir çözüm yolu aramalı.

AYDIN ÖRS (MİLLİ TAKIM ESKİ ANTRENÖRÜ)

Yanlışları da görmek lazım

Avrupa şampiyonaları hep farklıdır. Dünya Şampiyonası’nda başarılı olduktan sonra burada da başarı bekledik ama bazı yanlışların yapıldığını gördük. Biz Turgay Başkan ile de bunu konuşmuştuk ama aynı teknik yönetimle devam kararı aldı. Sonuçta Türk Basketbolu genel anlamda ileriye gidiyor ama buradaki yanlışları da görmek lazım. Türk antrenörlerin milli takımın başında bulunmasının daha faydalı olacağı görüşündeyim. Soyunma odası da, saha içi de daha başarılı ve uyumlu olacaktır. Belki bir Türk antrenör başta olsa bu sıkıntıların yaşanmasına izin vermeyecekti ve Slovenya’da daha başarılı bir netice elde edecektik.

Haberin Devamı

ÖNDER SEDEN (MİLLİ TAKIM ESKİ ANTRENÖRÜ)

Bu yapının sonu gelmiştir

Turnuvada maçları seyredince basketbolla ilgili herkesin gördüğünü ben de gördüm. Artık aynı şeyleri söyleyip sakız yapmak doğru değil. Bir hata olduğu çok net. Şöyle bakmak lazım; doğada, hayatta her şeyin başlangıcı ve sonu var. Benim gördüğüm kadarıyla bu yapının sonu gelmiş durumda. Bu her kulübün, her milli takımın başına gelebilecek bir durum. Dolayısıyla serinkanlı kalmak ama teşhisi de koymak lazım. Ben reaksiyonel bir fikir olarak söylemiyorum bunu. Hani insan kızar da, şu antrenör gitsin, şu oyuncuyu atalım der, öyle değil... Ben işe dışarıdan baktığımda bu yapının sonunun geldiğini, daha hassas seçimler yaparak, daha dikkatli olunarak yeni bir sayfa açmak gerektiğini çok net görüyorum.

Haberin Devamı

ÇETİN YILMAZ (MİLLİ TAKIM ESKİ ANTRENÖRÜ-A. EFES TEKNİK KOORDİNATÖRÜ)

Uzaktan bakacağız!

A Milli Basketbol Takımımız’ın ilk turda elendiği Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda gruplarından çıkmayı başaran 12 takım belli oldu. Slovenya’nın ev sahipliği yaptığı şampiyonadaki mücadele 2 grupta devam edecek ve gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek. İkinci tur heyecanı bugün 3 karşılaşma ile başlayacak. Takımlar, ilk turda iyi performans gösteren ekipler, gruptan çıkmayı başaran rakiplerine karşı aldıkları galibiyetleri de yukarıya taşıdığı için avantajlı olacak.

Yazarlar