Dünyadan Futbol DEĞIŞİM ZAMANI!

DEĞIŞİM ZAMANI!

30.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın 110 teknik direktörüne yapılan ankette bariz gol şansında üç cezanın (kırmızı-penaltı ve bir sonraki maç oynamama) çok ağır olduğu ortaya çıktı. Hocalar, hakem akademisi istiyor

DEĞIŞİM ZAMANI

ONUR DİNÇER

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson’ın başkanı olduğu Teknik Direktörler Birliği, gerçekleştirdiği teknik direktör anketinin sonuçlarını yayınladı. 19 Avrupa ülkesine mensup, çoğunluğu üst düzey teknik adamlarla Castrol’un sponsorluğunda yürütülen araştırmada çalıştırıcılara futbolla ilgili son dönemlerde tartışma konusu olan pek çok soru yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 4’ü 25-35, yüzde 24’ü 36-45, yüzde 42’si 46-55, yüzde 21’i 56-65 ve yüzde 9’u ise 65 yaş üstü teknik direktörlerden oluştu. Ankete, İngiltere, İskoçya, Galler, İrlanda, Hollanda, Norveç, Romanya, Polonya, Almanya, İsveç, Fransa, ABD, İzlanda, Portekiz, Uruguay, Arjantin, İspanya, Kanada ve İtalya’dan toplam 110 teknik adam katıldı. Katılımcıların yüzde 70’inin Prolisans sahibi olduğu da vurgulandı.
Bu sezon hakemlik standardında önemli bir değişiklik görmediklerini dile getiren teknik adamlar, profesyonel hakem antrenman akademilerinin bu standardı yükseltebileceğini belirttiler.

Haberin Devamı

Ankette öne çıkan bazı önemli sonuçlar şöyle:
* Katılımcıların çok büyük bir kısmı elle oynama kuralında değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyledi.
* Bariz gol şansının engellendiği durumlarda uygulanan kırmızı kart, penaltı ve sonraki maç oynamamayı kapsayan üçlü cezalandırmanın adaletli bulunmadığı dile getirildi.
*Mevcut transfer tarihleri uygun tarihler olarak değerlendirilmedi. Transfer dönemi için tarih sınırlaması olmaması savunuldu.
* Futbolcuların oynadıkları özel milli karşılaşmaların sayısının fazla bulunduğu düşünülüyor.
* Teknik direktörlerin büyük bir çoğunluğu futbolda teknolojinin kullanılmasından yana görüş bildirdi.

DEĞIŞİM ZAMANI

DEĞIŞİM ZAMANI