Beşiktaş "Demirören stat için ikna etti"

"Demirören stat için ikna etti"

10.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’nın maliyetinin de borcun içinde olduğunu bildirdi.

Demirören stat için ikna etti

Başkan Fikret Orman, Vodafone Arena’nın maliyetinin de borcun içinde olduğunu bildirdi. Eski Başkan Yıldırım Demirören’in görevde bulunduğu yıllarda stat için çok önemli çalışmalarda bulunduğunu hatırlatan Orman, “Yıldırım Demirören ve yönetimi, statla alakalı çalışmalarda bulunmuşlardır. Çok önemli adımlar atmışlardır. Stadın buraya yapılmasında o günkü Başbakan’ı, bugünkü Cumhurbaşkanımızı ikna eden Yıldırım Demirören’dir. Demirören’le kulüpten alacakları için de anlaştık. Anlaşmayı da tam olarak anlattığımızda duyarsınız” dedi.

Haberin Devamı

‘1 Temmuz’da çatı bitiyor’

Beşiktaş Başkanı, kaba inşaatı tamamlanan Vodafone Arena’da 1 Temmuz itibarıyla çatıyı da bitireceklerini bildirdi. Çatıdan sonra çimlere başlayacaklarını kaydeden Fikret Orman, “Dünyanın en son teknolojisini yapıyoruz. Bu yatırımla beraber dönüş için tarih vermeye başlayacağız. Stadımıza 15 Eylül’de ya da o ayın sonunda dönmek istiyoruz. Yeni sezona inşallah şampiyon olarak başlayacağız. Sonrasında bütün Ümraniye’yi ele alacağız. 5 milyon liraya yakın yatırım yapacağız. Odalardan, tesislerin çimlerine kadar yatırım yapacağız” diye konuştu.

Konsolide borç 977 milyon lira

Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Beşiktaş’ın konsolide (birleştirilmiş) borcunun 977 milyon 885 bin 110 lira olduğunu açıkladı. Tuncel, derneğin borcunun 403 milyon 167 bin 141 lira, Beşiktaş Futbol AŞ’nin borcunun ise 574 milyon 717 bin 969 lira olduğunu ifade etti. Borç rakamı son Divan Kurulu toplantısında kayıtların yetişmemesi nedeniyle açıklanmamıştı.

Haberin Devamı

‘Sarraf’la yine görüşürüm’

Başkan Fikret Orman büyük eleştiri konusu olan Rıza Sarraf’a loca satmasını da değerlendirdi. Toplumun her kesiminden taraftarlara sahip olduklarını ifade eden Orman, “Bu insanlara yalan makinesini uygulayamıyoruz. ‘Beşiktaşlıyım’ diye beyan ediyor, biz de inanıyoruz. Stattaki 146 locadan 145 tanesini sattık ve 34 milyon dolar gelir elde ettik. Ben gelirler idaresi başkanı değilim. Kimin nereden helal, haram kazandığını bilemem. Bu arkadaşımız (Rıza Sarraf) Beşiktaşlı olduğunu, görüşmek ve loca almak istediğini söyledi. Bugün olsa yine görüşürüm. Bunu Beşiktaş için yapıyorum. Daha önceden bir merhabam yok. Ancak ben, her mahkemeye verilen insanla selamı mı kesiyim?” diye konuştu.

Karadeniz köpürdü

Başkan Fikret Orman ilk konuşmasında kısa süreli gerginlik yaşadığı Divan Başkanı Yalçın Karadeniz’in de 15-20 gün kulüp başkanlığı yaptığını hatırlattı. Araya giren Karadeniz, “Küçümsüyorsunuz, bir ay yaptım” karşılığını verdi. Orman bunun üzerine özür dilerken, Karadeniz, “Siz 3 sene yapıyorsunuz ne olmuş” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yalçın Karadeniz, Başkan Orman’ın 25-30 yıllık üyelerin eleştirilerine sabır göstermesi gerektiğini belirterek, “Başkan yalnız çalışıyor. Yoruluyor ve meselelere fazla eğilemiyor. Burada söylenenler iftira ve düşmanca hareketler değildir. Stadın yapılmasını istemeyen Beşiktaşlı’nın Allah belasını versin. Hangi Beşiktaşlı böyle bir şey düşünebilir? Sanal bir düşman yaratmayalım” dedi.

Mazbata verildi

Vodafone Arena’da ilk kez düzenlenen Divan Kurulu’na 1095 üye katıldı. Toplantının sonunda 25 ve 50. yıllarını dolduran Divan Kurulu üyelerine mazbataları verildi.

Vodafone Arena’da, Divan Kurulu için özel düzenleme yapıldı. Birçok kulüp üyesi stadı ilk kez görme imkanı buldu.

Yazarlar