Beşiktaş Denizbank tarafı!

Denizbank tarafı!

21.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone Arena tribünleri için sponsor arayışına başlayan Beşiktaş Yönetimi, halk arasında “Deniz Tarafı” diye bilinen kale arkası için Denizbank ile masaya oturdu. Üç senelik bir anlaşma üzerinde çalışan tarafların el sıkışması halinde kale arkasındaki tribünün adı Denizbank Tarafı diye değiştirilecek

Denizbank tarafı

Vodafone Arena İnönü Stadı’nı yeni sezonun ikinci yarısına yetiştirmek için son sürat çalışmaya devam eden Beşiktaş Yönetimi, tribün sponsorlukları için şimdiden görüşmelere başladı.

Haberin Devamı

Siyah - beyazlı kulüp, halk arasında “Deniz Tarafı” diye bilinen kale arkası için Denizbank ile masaya oturdu. Üç senelik bir anlaşma üzerinde çalışan tarafların el sıkışması halinde kale arkasındaki tribünün adı Denizbank Tarafı diye değiştirilecek. Taraftarların adına Deniz Tarafı demesi nedeniyle bu tribüne sponsor olmak isteyen Denizbank, statın inşaatına da katkıda bulunacak.

Beşiktaş Yönetimi’nin bir süredir kredi için de görüştüğü banka yönetimiyle son aşamaya geldiği, önümüzdeki günlerde 78 milyon dolarlık bir kredi anlaşmasının da hayata geçmesinin beklendiği öğrenildi. Bankanın sadece stat inşaatı için vereceği kredinin detaylarının ise bir hayli ilginç olduğu ortaya çıktı. Anlaşmaya göre Denizbank’ın vereceği kredi Beşiktaş Yönetimi’nin eline geçmeyecek. 78 milyon dolarlık kredi bankanın açacağı bir hesapta duracak. Stat inşaatında harcanacak parayı ise banka kendi eliyle muhataplarına dağıtacak. Örneğin stada demir veya beton gibi malzemelerin alınması sırasında banka kendisine gelecek olan faturalara göre, malzemeyi sağlayan şirketlere ödeme yapacak.

Haberin Devamı

Anlaşmalı kredi

A’dan Z’ye inşaat için gerekli malzeme ve işcilik parasını Beşiktaş’a vereceği krediden ödeyecek olan Denizbank, böylece stadın yapımını da hızlandırarak verdiği kredinin garantisini sağlayacak. Beşiktaş’ın, Vodafone ile yaptığı anlaşmayı da garanti olarak gören Denizbank Yönetimi, tribün sponsorluğu için yapılacak anlaşmanın ilk senesini de peşin ödemeyi planlıyor. Krediyi inşaat dışında kullanamayan Beşiktaş Yönetimi, sponsorluktan gelecek olan parayı ise istediği yerde değerlendirebilecek.