Diğer Denizleri korumak için koştular

Denizleri korumak için koştular

07.07.2018 - 18:31 | Son Güncellenme:

Okyanus ve denizlerdeki plastik atıkların azaltılması için yapılan farkındalık projesi Kınalıada'da gerçekleştirildi.

Denizleri korumak için koştular

Okyanus ve denizlerdeki plastik atıkların azaltılması için yapılan farkındalık projesi Kınalıada'da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Global bir sosyal sorumluluk hareketi olan adidas X Parley’in gerçekleştirdiği farkındalık projesi “Run For The Oceans” etkinliğine koşucuların ilgisi ise çok yüksekti. 350’den fazla koşucu, Kınalıada’da oluşturulan bir kilometrelik parkurda deniz ve okyanusların daha temiz hale gelmesi için koştu.

Ayrıca koşucuların kat ettiği her bir kilometre, Runtastic uygulaması üzerinden bir dolarlık bağış olarak kabul edildi. Bağış kampanyasının tüm geliri, adidas tarafından plastik atık kirliliğinin okyanus ve denizlere ulaşmaması için yapılacak çalışmalara aktarılacak. adidas Koşu Kategorisi Marka Aktivasyon Müdürü Aziz Yiğit Gökalp ise Run For The Oceans’ın gördüğü ilgiden çok memnun olduklarını ve bu tip etkinlikler gerçekleştirmeyi sürdüreceklerini vurguladı. Run For The Oceans Koşusu’nun ardından ünlü sanatçı Melis Danişmend de bir konser verdi.

Haberin Devamı

Adalar Kent Konseyi önderliğinde herkese açık şekilde düzenlenen etkinliğe, 350’den fazla koşucu katıldı ve plastik atık kirliliğine karşı farkındalık yaratılması amaçlandı. Koşuya adidas Runners’ın yanı sıra çeşitli çevre örgütleri, gönüllüleri ve diğer koşu grupları da büyük ilgi gösterdi.

Denizleri korumak için koştular

Aziz Yiğit: “2017 yılında 11 milyon plastik atıktan 1 milyon ayakkabı üretildi”

adidas Koşu Kategorisi Marka Aktivasyon Müdürü Aziz Yiğit Gökalp ise etkinlik sonunda şu açıklamaları yaptı:

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da koşucuların Run For The Oceans’a ilgisi bizi çok sevindirdi. Katılımın artmasıyla birlikte yaratmak istediğimiz farkındalığın ulaştığı kişi sayısı da hızla artıyor. adidas olarak sporun hayatları pozitif olarak değiştirme gücü olduğuna inanıyoruz. Okyanusların daha temiz hale gelmesi için çalışmaları sürdüreceğiz. 2017 yılı içerisinde 11 milyon plastik atığı okyanuslara ulaşmadan önce, plajlardan ve kıyı bölgelerinden toplayarak 1 milyon adet adidas X Parley ayakkabı ürettik. Atıktan İpliğe sloganımız ile okyanusa ulaşmadan toplanılan plastik atıklardan yüksek performans ürünleri üretmeye devam edeceğiz.

Projenin Kınalıada’da gerçekleşmesi için verdikleri desteklerden ötürü Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediyesi ve Adalar Denizle Yaşam Spor Kulübü ile birlikte lojistik destekleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

Kat edilen her kilometre, bir Dolar olarak bağışlanacak

Run For The Oceans katılımcılarının oluşturulan bir kilometrelik parkurda diledikleri kadar tur atabildiği koşuda kat edilen her bir kilometre, bir Dolarlık bağış olarak kısa süre içerisinde plastik atık kirliliğinin okyanuslara ulaşmaması için yapılacak çalışmalara aktarılacak.

Volkan Narcı, Mert Gökalp ve Serco Ekşiyan’dan önemli bilgiler

Etkinlik süresince alanlarında uzman isimler Mert Gökalp, Volkan Narcı, ve Serco Ekşiyan’dan da okyanusların temizliği noktasında önemli bilgiler aldılar.

Denizlerin karşı karşıya olduğu tehlikeleri belgesel, fotoğraf ve kitaplarla belgeleyen Mert Gökalp, dalgıç Serco Ekşiyan ve Balık Adam Eğitmeni Volkan Narcı katılımcıların konu hakkındaki tüm sorularını yanıtlarken, Şinasi Yelkenci de denizden çıkan atıklardan yaptığı sanat eserlerini sergiledi.

Haberin Devamı

Run For The Oceans etkinliğinin sonunda ise ünlü müzisyen Melis Danişmend de en beğenilen şarkılarını seslendirdi.

adidas Parley hareketi kapsamında henüz okyanuslara ulaşmadan önce, plajlardan ve kıyı bölgelerinden toplanarak geri dönüştürülen atıklardan elde edilen Parley Ocean Plastic™'ten üretilen ayakkabı modeli adidas X Parley’in de gelirini Run For The Oceans projesine aktarılmaktadır.