Skorer Depresyona dikkat!

Depresyona dikkat!

12.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sivasspor büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadır. Bu hayal kırıklığı depresyona dönüşürse o zaman yıkım daha ağır olacaktır. Hatta bu kriz yeni sezona sarkacaktır. İstikrar ortadan kalkacak, Yiğidolar sıradan bir takım halini alacaktır

Depresyona dikkat

Sivasspor son iki sezondur tahminlerin üzerinde bir performans gösterdi... Kimileri başarıyı şansla bağdaştırdı, kimileri dört büyüklerin içinde bulunduğu buhranın sonucuna bağladı... Sebep ne olursa olsun mücadeleleri ayakta alkışlanmalı...
Ancak bir gerçek var ki, şampiyonluklar şansla, iyi futbol oynamakla, iyi takım olmakla gelmiyor... Tecrübe, soğukkanlılık, yönetim kabiliyeti istiyor... İşte Sivasspor’u aniden inişe geçiren faktör de bu... Ne Başkan Mecnun Odyakmaz, ne teknik direktör Bülent Uygun, ne de oyuncular direksiyon hakimiyetini sağladı. Aşırı ve bilinçsiz hız, Sivasspor’u uçurumun kıyısına taşıdı...
Başkanın “Bizi şampiyon yapmazlar” çıkışı, hocasının hakemlere yönelik beyanatları ve tavırları, ister istemez oyuncuların da psikolojik dengesini sarstı. Sinirine hakim olamayan ve yedek kulübesini parçalayacak kadar öfke saçan Bülent Uygun, “Benim yedek kulübem kaçakmış, seçimler olduğu için onun yıkım çalışmasına ben de ellerimle katıldım” esprisiyle durumu yumuşatmaya çalışsa da aslında kontrolü yavaş yavaş elinden kaçırdığını haftalar önce bu davranışıyla ufak ufak göstermeye başlamıştı.

Haberin Devamı

Şampiyon kadar başarılı
Gaziantepspor maçı sonrası rakibe imalı göndermeler, Belediye yenilgisinin ardından sahada arenayı aratmayan görüntüler, futbolcuların da şampiyonluk yükünü kaldıramadığının bir kanıtıydı. Aslında Sivasspor’un yaşadığı gerçek bir hayal kırıklığıydı. Çünkü Beşiktaş’ın Fenerbahçe’ye kaybetmesinden sonra önlerine fikstürü alan oyuncular ve teknik heyet “biz bu işi bitirdik” yanılgısına kapılmışlardı. Bülent hocanın sahaya sürdüğü ilk 11 de bunun bir parçasıydı. Böyle bir kadro ile sahaya çıkmak için Belediye’yi bugüne kadar hiç seyretmemiş olmak lazımdı. Futbolcuların kaçırılması zor pozisyonları dağlara taşlara vurması da yorgun beyinlerinin ayaklarına hükmedememesinden kaynaklandı.
Sivasspor’un buralara gelmesinde büyük rolü olan, bugün Türkiye’de genç teknik adamların örnek aldığı isimlerin başını çekmeye başlayan Bülent Uygun bir an önce sağlıklı bir değerlendirme yapmalı. İçine düştükleri bu girdaptan takımını acilen kurtarmalı. Önce kendi rahatlamalı, ardından oyuncularına tekrar güven aşılamalı.
Hayal kırıklığı genellikle geçici bir duygudur. Ancak hayal kırıklığında iyileşme süreci kişiden kişiye değişir. Bazı kişilerde hayal kırıklığı daha kötüye giderek depresyona dönüşebilir. İyimser insanların hayal kırıklığı duygusundan daha çabuk kurtulduğu ve daha sağlıklı bir yaşam sürdükleri gözlenmiştir. Bülent hoca kalan üç haftaya iyimser yaklaşıp bu sezonu sağlıklı bir şekilde tamamlamalı. Ligi nerede bitireceğinin bir önemi olmamalı. Çünkü Sivasspor kendisinden beklenenin fazlasını ortaya koymuştur. Şampiyon kadar başarılı sayılacaktır. Eğer Sivas duruma böyle yaklaşmaz, hastalık depresyon safhasına ulaşırsa o zaman yıkım ağır olacaktır. Hatta bu kriz yeni sezona sarkacaktır. İstikrar ortadan kalkacak, Sivasspor sıradan bir takım halini alacaktır.

Haberin Devamı

HAFTANIN MAÇLARI
Yarın: 20.00 Fenerbahçe-Beşiktaş (Türkiye Kupası finali), Cumartesi: 20.00 Hacettepe-Sivas,  Pazar: 20.00 Antalya-Fenerbahçe, 20.00 Gaziantep-Kocaeli, 20.00 Galatasaray-Gençlerbirliği, 20.00 Denizli-Ankara, 20.00 Konya-Eskişehir, 20.00 Trabzon-Bursa, 20.00 İst. B.B-Kayseri, 20.00 Ankaragücü-Beşiktaş

Haberin Devamı

Depresyona dikkat
HAFTANIN SONUÇLARI
Ankara - Beşiktaş: 1-4

(Holosko Dk. 29, Ediz Dk. 61, İ.Toraman Dk. 71, Bobo Dk. 88, Tello Dk. 90+1)

Sivas - İst.B.B.: 1-2
(Gökhan Kaba Dk. 9 ve 17, Tum Dk. 75)

Kocaeli - Trabzon: 1-3
(Umut Dk. 23, Gökhan Dk. 43, Hamza Dk. 61, Alanzinho Dk. 90+3)

G.Saray - A.Gücü: 1-0
(Milan Baros Dk. 13 pen.)

F.Bahçe - Denizli: 1-0
(Güiza Dk. 63)

Bursa - Konya: 3-0
(Sercan Dk. 63, Bekir Ozan Dk. 80, Gökhan Dk. 90)

G.Birliği - Hacettepe: 3-1
(Mustafa Dk. 14 ve 26, Tozo Dk. 61, Koray Dk. 68)

Eskişehir - Antalya: 2-0
(Batuhan Dk. 37 ve 50)

Kayseri - Gaziantep: 3-0
(Toledo Dk.37, Cangele Dk.56, Mehmet Eren Dk.76)

HAFTANIN TAKIMI
İSTANBUL.B.B.
Sivasspor deplasmanında elde ettikleri galibiyet ile hem ligin kaderiyle oynadılar, hem de kümede kalma yolunda önemli bir adım attılar. Doksan dakika boyunca seyirci baskısında kalmadılar, soğukkanlı, akıllı futbolla sonuca gitmeyi başardılar.

Haberin Devamı

HAFTANIN PORTRESİ
RÜŞTÜ REÇBER (Beşiktaş)
Futbolda tecrübenin ne kadar önemli olduğunu Ankaraspor deplasmanında kanıtladı. Arkadaşlarının strese ve paniğe girdiği anlarda kalesini rakip forvetlere kapadı, çok kritik kurtarışlara imza attı. Alınan galibiyette baş mimardı.

HAFTANIN HOCASI
ABDULLAH AVCI (İst.B.B)
Büyük ve kritik maçların hocası olduğunu bir kez daha gösterdi. Sivasspor’un zaaflarından yararlanmayı çok iyi bildi, sahaya sürdüğü kadro ve taktiği eksiksizdi. Takımını kenardan kusursuz yönetti, yaptığı tüm değişiklikler kalitesini belgeledi.

HAFTANIN HAKEMİ
CÜNEYT ÇAKIR
Bursaspor - Konyaspor mücadelesini başarıyla yönetti. Tartışma yaratacak kararlar vermedi. Otoritesini hiç kaybetmedi. Avantaj kurallarına dikkat etti, yardımcıları ile iyi bir diyalog içindeydi.