Futbol Derbinin oynanacağı Olimpiyat Stadı'nda son durum nasıl?

Derbinin oynanacağı Olimpiyat Stadı'nda son durum nasıl?

04.01.2015 - 15:53 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Galatasaray derbisi öncesinde Olimpiyat Stadında son durum ne? İstanbul'de dev derbi öncesi yağmur başladı. Akıllara 'Kar yağışı olacak mı?' sorusu geldi. Derbi maçı öncesinde hava şartları maçın oynanmasına mani olacak mı?

Derbinin oynanacağı Olimpiyat Stadında son durum nasıl

Olimpiyat Stadında Beşiktaş Galatasaray maçı öncesi yağmur ve rüzgar alarmı.. Rüzgar ve yağmur maç saatinde şiddeti nasıl olacak? Derbi önce hava durumu nasıl olacak işte detaylar

Beşiktaş-Galatasaray derbisine saatler kala gözler dev maçın oynanacağı stadyuma çevrildi. Dev randevuya şahitlik yapacak Olimpiyat Stadı'nın zemininin, günlerdir İstanbul'u etkisi altına alan kötü hava şartlarından etkilenmemesi için çalışmalar başlatıldı.

Haberin Devamı


MAÇ SAATİNDE YAĞMUR BEKLENİYOR

Hafta başında İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle zemini kullanılamaz hale gelen Atatürk Olimpiyat Stadı, temizlenip bakımı yapılarak dev derbiye hazır hale getirildi. Şehirde kar yağışının da durmasıyla beraber saha şartları normal hale geldi. Ancak bu akşamki mücadelenin oynanacağı saat 19.00'da, stadın bulunduğu İkitelli ilçesinde sağnak yağmur yağışının beklendiği öğrenildi.

Derbinin oynanacağı Olimpiyat Stadında son durum nasıl


Öte yandan başta elektrik kesintisi olmak üzere yaşanabilecek aksaklıklara ciddi önlemler alındığı öğrenildi. Ayrıca hem bugünkü derbi mücadelesi hem de Liverpool ile yapılacak Avrupa Ligi ikinci tur mücadelesi için 6 adet jenaratör kiralandı.

Meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli, 'Beşiktaş-Galatasaray derbisinde hava durumu nasıl olacak?' sorusunu yanıtladı.

"Maç saatinde yağmur bekleniyor. 20 kilometreleri aşacak bir rüzgar da bekleniyor. Olimpiyat Stadı'nda biraz daha rüzgarlı olabilir. Hava soğuk. Kalınca giyinmek gerekiyor. Yağmur maç öncesinde de maç esnasında da görülecek. Kabus gibi değil ama maç anında sağanağa dönebilir."

Rüzgar oyuna dahil!

Bilindiği üzere Beşiktaş daha önce Olimpiyat Stadı'nda oynadığı bazı maçlarda aşırı soğuk nedeniyle tribünde yerini alan taraftarlar zor anlar yaşamıştı. İkitelli bölgesindeki etkili rüzgar da özellikle kaleciler topu degajla oyuna soktuğunda futbolcuları hayli zorlamıştı.