Skorer ‘DERS ALDIK’

‘DERS ALDIK’

28.01.2010 - 00:44 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Demirören, aday listesini Divan Kurulu’na teslim etti, “5 kupa kazandık. Projeleri hayata geçirdik. Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz” dedi

‘DERS ALDIK’

31 Ocak’ta Murat Aksu ile birlikte başkanlık yarışına girecek olan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, yeni oluşturduğu yönetim kurulu listesini dün Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’e teslim etti. Demirören, bu yolda hatalarının olduğunu ancak bunlardan ders çıkararak yollarına devam edeceklerini söyledi.
Görev süresi içinde 5 kupa kazandıklarını, Akatlar, Fulya ve stadın büyütülmesi projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Demirören, “Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Öncelikle eski yönetici arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Mutluluğu, üzüntüyü hep birlikte yaşadık. Yeni bir anlayışla, Cumhuriyetin 100. yılı, Beşiktaş’ın 120. yılı olan 2023’e Beşiktaşımızı hazırlamak için yeni bir ekiple yola çıktık” ifadelerini kullandı.
Bu arada Yıldırım Demirören, eski yöneticileriyle son toplantısını dün Kanlıca’daki evinde gerçekleştirdi. Burada arkadaşlarıyla toplanan ve buradan listeye girecek Ertunç Soğancıoğlu, Hakan Aksoy ve Şeref Yalçın’ı açıklayan Beşiktaş Başkanı, tüm yöneticilere teşekkür
etti.


Kongreye servis kalkıyor
Beşiktaş’ta 30 Ocak Cumartesi günü yapılacak Mali, 31 Ocak Pazar günkü Olağan Seçimli Genel Kurul’a katılacak üyelere ulaşım kolaylığı sağlanacak. Yapılan açıklamada İstanbul’un çeşitli noktalarından servis kalkacağı açıklandı. İki kongre için de 08.45’den itibaren Bostancı İDO Deniz Otobüsleri Terminali önü, Kadıköy Rıhtım Caddesi Aden Otel önü, Bakırköy Carousel AVM önü, Aksaray İSKİ önü, Beşiktaş Vapur İskelesi önü ve Taksim AKM önünden servisler bulunacağı ifade edildi.



Demirören’in listesi
Yıldırım Demirören: 1964 doğumlu. Eğitimini Leysen American School’da tamamladı. Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili. İki dönem Beşiktaş’ta başkanlık yapan Demirören Serdar Bilgili yönetiminde ise futbol şubesinden sorumluydu.
Metin Keçeli: 1949 Rize doğumlu. İTÜ Maden Fakültesi Metalurji Bölümü mezunu. Beşiktaş’ta, futbol şube sorumluluğu, asbaşkanlık ve tesis sorumluluğu gibi görevlerde bulundu.
Ertunç
Soğancıoğlu: 1959 Akhisar doğumlu. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye mezunu. Doğan Factoring Yönetim Kurulu üyesi Genel Müdürü ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Yönetim Kurulu üyesi..
Mete Düren: 1963 doğumlu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mezunu. 2003’te genel cerrahi profesörü oldu. Halen Cerrahpaşa’da Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahi Servisi’nde görev yapmaktadır. Beşiktaş’ta Sağlık Kurulu’nun başında da yer alıyor.
Aleaddin
Aykaç: Palmali Grup’un CEO’su. Mübariz Mansimov’un yönetimdeki temsilcisi.
Fahrettin
Curoğlu: Şekerbank İstanbul eski Genel Müdürü. Süleyman Seba döneminde iki kez mali işlerden sorumlu asbaşkanlık yaptı.
Serdal Adalı: 1964 doğumlu. İnşaat sektörünün ileri gelen isimlerinden. Babası Şevki Adalı uzun süre Adanaspor’da yöneticilik yaptı.
Engin Baltacı: Rize doğumlu. Emekli başsavcı. Eski DGM Başsavcısı 1963 doğumlu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mezunu. 2003’te genel cerrahi profesörü oldu. Halen Cerrahpaşa’da Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahi Servisi’nde görev yapmaktadır. Beşiktaş’ta Sağlık Kurulu’nun başında da yer alıyor.
Doğan Küçükemre: Bilişim sektöründe faaliyet gösteriyor. Siyah - Beyaz Derneği
üyelerinden.
Erdoğan Toprak: 1961 doğumlu. Sosyal Bilimler Fakültesi mezunu. Spordan Sorumlu Eski Devlet Bakanı.
CengizZülfikaroğlu: Üsküdar Beşiktaşlılar Derneği Başkanı. Ev ve inşaat malzemeleri satan bir şirketin sahibi.
Emin Önal: İzmir Beşiktaşlılar Derneği Başkanı. Serdar Bilgili yönetiminde görev aldı. İnşaat şirketi bulunuyor.
Orhan Saka: Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticisi. Amatör Kulüpler Birliği Başkanı. İnşaat sektöründe şirketi var.



‘İŞLERİNİN USTASI’

Aksu, Beşiktaş’a yakışır bir liste için çaba gösterdiklerini ifade etti, “Her biri kendi sektöründe profesyonelleşmiş muhteşem bir ekip kurduk” dedi


Beşiktaş başkan adaylarından Murat Aksu, daha önce açıkladığı yönetim listesini dün basına tanıttı, arkadaşlarının sektörlerinde uzmanlaşmış ve Beşiktaş’a katkıda bulunacak kişilerden oluşturduğunu söyledi.
The Ritz Carlton Oteli’ndeki buluşmada Aksu, “Beşiktaş için yola çıktığımızda camiamıza iki söz verdik. Beşiktaş’a yakışır bir liste yapmak ve Türk sporuna örnek olacak projeler üretmek. Son 2 haftadır Sayın Başkan da bizim söylediklerimizi seçim söylemlerinde aktarıyor” diye konuştu.
Beşiktaş’ta camianın artık eskimiş, yıpranmış yüzlerden bıktığını ve yeni yüzler, yeni ekip görmek istediğini savunan Murat Aksu, “Bizler de bu seslere kulak verdik. Her biri kendi sektöründe profesyonelleşmiş, uzmanlaşmış kişilerden oluşan muhteşem bir ekip kurduk. Biz, (Beşiktaş’tan ne alırız) diyen değil, (Ne veririz) diyenlerden oluşan bir ekip oluşturduk. Beşiktaş’ta gerçek anlamda değişimi gerçekleştirebilecek insanlarla yola çıktık” ifadesini kullandı.


Aksu’nun listesi

Murat Aksu: 1969 doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Aksu&Savaş&Çalışkan Avukatlık Ortaklığı’nı kurdu. Boks, kayak ve futbol federasyonlarında yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. 2004-07 yılları arasında Beşiktaş kulübü ikinci başkanlığı yaptı.
Ali Baransel: 1940 doğumlu. Cumhurbaşkanlığı eski Başkanışmanı ve Basın Sözcüsü. RTÜK kurucu başkanı olarak da görev yaptı.
Murat
Akdoğan: 1963 doğumlu. Marmara Üniversitesi Makine Bölümü mezunu. BAYMAK’ın ortağı ve yönetim kurulu başkanı.
Yahya
Kemal Gençer: 1954 doğumlu. Kimya mühendisi. Bağfaş-Bandırma Gübre Fabrikaları yönetim kurulu başkanı. Daha önce Beşiktaş Yönetimi’nde Basketbol Şube Sorumlusu olarak görev aldı.
Emre Berkin: 1961 doğumlu. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Microsoft’ta üst düzeyde yöneticilik yaptı.
Merdan Araz: 1954 doğumlu. MÜ. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Araz&Tamer Partners Danışmanlık şirketi hissedarı.
Faruk Pala: 1943 doğumlu. Tekstilci. Beşiktaş Yönetimi’nde Genel Sekreter olarak görev yaptı, altyapıya büyük hizmetler verdi.
Gülengül
Altınsay: Düzce doğumlu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu. Spor yazarı. Taraf gazetesinde görev yapıyor.
Bahri
Büyükhanlı: 1953 doğumlu. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi mezunu. Büyükhanlı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı.
Mahmut
Arslan: 1953 İskenderun doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu. Arbey A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı.
Ahmet Nur
Çebi: 1959 Trabzon doğumlu. MÜ. Ekonomi Fakültesi mezunu. Kaptan Demir Çelik, Nur Gemicilik, Çebi Enerji, Martaş Liman Tesisleri ve Çebi Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı.
Dündar
Yetişener: 1959 Beşiktaşdoğumlu. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Fibrobeton Şirketler Grubu kurucusu ve icra kurulu başkanı.
Koray Deniz: 1960 doğumlu. Greenwich Üniversitesi’nde gemi işletmeciliği eğitimi aldı. Deniz Ay Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı. IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi.