Basketbol Dersini çalış, takıma gir!

Dersini çalış, takıma gir!

05.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes, geleceğin yıldızlarının hem okulu hem sporu başarıyla yürütmesi için önemli bir karar aldı.

Dersini çalış, takıma gir

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Anadolu Efes Kulübü alt yapıları için önemli bir çalışmaya imza attı, geçtiğimiz sezon öğrencilere getirilen devamlılık zorunluluğuna not ortalamalarının belli seviyede olmasının da eklenmesi için düğmeye basıldı.

Yıllardır basketbolun da aralarında olduğu birçok branşta alt yapılarda eğitim seviyesinin düşmesi, genç sporcuların, takımlarına girebilmek adına okullarını 2. plana attığı ve okulların kendilerine bu konuda tölerans gösterdiği biliniyordu.

Anadolu Efes Spor Kulübü, basketbolda eğitim seviyesini yükseltmek için örnek bir karar aldı ve geçtiğimiz yıldan başlayarak alt yapılarında forma giyen öğrencilerin okullarına devam zorunluluğu getirmişti.

Bu sezon Okyanus Koleji ile işbirliğine giden ve 80 kadar basketbolcunun burslu olarak da okumasını sağlayan Anadolu Efes, bunu avantaja çevirerek, çocukların antrenmanlara gidiş gelişlerini kolaylaştırmak, aynı anda okul takımını da oluşturacak ekipleriyle yoğun maç trafiğini azaltmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Dev işbirliği

Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz, ortaklığa girdikleri Okyanus Kolejleri’nin 17 tane kampüsü olduğu ve bu geniş öğrenci ağını kullanmak istediklerini söyledi. Yılmaz, “Okullara geçen yıl ‘Bizi alt yapımızdaki çocuklar mazeretsiz olarak derslere girmezse, bunu bize bildirin. Çünkü bu durumda kendilerini antrenman ve maçlarda oynatmayacağız’ dedik. Şimdi bunu ileriye taşıyoruz ve belli bir not ortalamasının üzerine çıkmayı zorunluluk haline getirmek için çalışıyoruz. Tabii ki bu 5 üzerinden 4 olmayacak ama iyi eğitim aldıklarına bizi inandıracak bir ortalama olacak” diye konuştu.

Buradaki amacın, sporcuların geleceği olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Sporcularımız arasında çeşitli nedenlerden ötürü sporcu olamayanlar da çıkacaktır. Biz onları da düşünmek durumundayız. Şu anki jenerasyonlarda ciddi sıkıntı var. Atletizme dayalı yetenekleri olan ama söylediğini net anlamayan bir oyuncu kitlesi oluştu. Bunu gidermek için eğitim seviyesini yüksetmek zorundayız” diyerek sözlerini noktaladı.