Diğer Dev şölen rekorla bitti

Dev şölen rekorla bitti

30.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

17. Akdeniz Oyunları dün Mersin Stadyumu’nda yapılan şölenle sona erdi. Sporcularımız topladığı 126 madalya ile sıralamada 2. olurken, altın rekoru da kırmayı başardı

Dev şölen rekorla bitti

Dev şölen rekorla bitti
17. Akdeniz Oyunları yapılan muhteşem kapanış töreniyle sona erdi. 31 branşta yapılan oyunlarda, Türkiye 47 altın, 43 gümüş ve 36 bronz olmak üzere toplam 126 madalya ile hem 2. oldu hem de rekor kırdı.
Kapanış seremonisi, 25 bin kişilik Mersin Stadyumu’nda gerçekleşti. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Oyunları Komite Başkanı Amar Addadi de katıldı. Tören oyunlara katılan ülkelerin bayraklarının sahaya çıkmasıyla başladı. Daha sonra tüm sporcular sahaya girerken, Türk sporcular büyük bir coşkuyla alkışlandı.
Ardından da görsel şölenin startı verildi. Akdeniz’de 4 mevsim adını taşıyan gösterinin ilk bölümünde sahanın ortasında yer alan hilalin altında Kız Kalesi’nin etrafından dansçılar dans etti. Saha zemininde 7 bölgeye ayrılmış Türkiye haritası üzerinde, her bölgenin halk oyunları sahnelendi.
Kapanış töreninde de Piri Reis’in gemisi stat zemininde özel bir teknikle yansıtılan Akdeniz’in sularında yüzerken, 3 kıtanın üzerinde dans edilmeye başlandı. Bu sırada 3 kıta da zeminde kayarak birbirine yaklaştı. Kıtalar birleşirken 3 kıtadan temsilciler Piri Reis’in gemisine bindi. Daha sonra Piri Reis’in haritası zemine yansıtıldı ve gemi harita üzerinde dolaşmaya başladı. Kapanış töreni, Ferhat Göçer konseriyle sona erdi.