Futbol DEVRİM ZAMANI

DEVRİM ZAMANI

25.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, kurumsallaşma yolunda kolları sıvadı, çalışmalara başladı

DEVRİM ZAMANI

Futbolun dünya kulüpleri gibi kurumsallaşmasında sona doğru yaklaşan Beşiktaş Yönetimi, önümüzdeki günlerde yapacağı atılımlarla Türkiye’deki ezeli rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Siyah-beyazlılar, ürün satışından, katılacağı turnuvalara kadar neredeyse her şeyden elini çekerek, Avrupa kulüplerinin yönetimi gibi geri planda kalacak.

Haberin Devamı

1 Beşiktaş Yönetimi, Kartal Yuvaları başta olmak üzere birçok ürünün pazarlama işini, ya Türk ya da dünya çapında bir giyim firmasıyla anlaşarak profesyonellere bırakacak. Korsanla mücadelede ise anlaşmaya varılacak olan firmanın kendi avukatları ilgilenecek.

2 Beşiktaş Yönetimi artık sponsorluk anlaşmalarına katılmayacak. Şike süreci nedeniyle Türkiye’deki sponsorluk krizinden etkilenmek istemeyen yönetim, IMG-Doğuş grubunun bulacağı küresel şirketlerle anlaşacak.

3 Yönetim, stat içi ve dışındaki, kulübe ait antrenman sahaları ve tesislerdeki reklam alanlarına da dokunmayacak. Siyah-beyazlılar bu konuda da tüm yönetimi IMG-Doğuş ortaklığına bırakacak.

4 Eski Başkan Yıldırım Demirören yönetiminde çeşitli dünya kulüplerinde imzalanan bir protokolle Allience ortaklığına giren Beşiktaş Yönetimi, bu ortaklıktan çıkarak yeni bir birlikteliğe imza atacak. Siyah-beyazlılar, daha güçlü kulüplerle yapılacak anlaşma sonucunda dünyanın her yerinde önemli turnuvalara katılacak.

Haberin Devamı

5 Siyah-beyazlı kulüp, öz kaynaktaki en yetenekli futbolcularını Türkiye’nin önemli kolejlerine yerleştirecek. Gençlere özel burs sağlanacak.
Bilet satmayacaklar

6 Transfer için yönetimin kuracağı izleme komitesi, sayesinden dünyanın bütün liglerin taranması sağlanacak. Teknik heyet, sadece yönetimin uzun süre takip ettirdiği ve belirlediği isimlerin arasından oyuncular transfer edebilecek. Kasetle oyuncu transfer etme dönemine son verilecek.

7 Bilet ve kombine satışlarından da kendini soyutlayacak olan Beşiktaş Yönetimi, loca satışlarını da özel bir şirkete devredecek. Locanın tasarımından içeceğine kadar bu şirket ilgilenecek.

8 Üye aidatlarının yatırılacağı son gün olan 31 Ekim’e kadar bekleyecek yönetim, tüzük gereği parasını ödemeyen yaklaşık 1000 kişinin üyeliğini düşürecek. Yönetim bundan sonraki aşamada kulübe üye olan başka takımın taraftarlarını üyelikten çıkarmaya çalışacak.

Yazarlar