Futbol DİKKAT YETKİ ARTTI

DİKKAT YETKİ ARTTI

14.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, tekerlekli sandalye basketbol liginde yaşanan çirkin olaylar üzerine 6 büyük kentte Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü kurulmasına karar verdi

DİKKAT YETKİ ARTTI

TOLGA?ŞARDAN - ÖZEL HABER

Haberin Devamı

Spor sahalarında yaşanan holigan olaylarıyla mücadele edilmesi çerçevesinde harekete geçen İçişleri Bakanlığı, 6 kentte il emniyet müdürlükleri bünyesinde Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü kurulması kararı aldı. Şubelerin kurulmasıyla bu kentlerdeki spor karşılaşmalarında görev yapmak amacıyla uzman personel görevlendirilecek.

MİLLİYET’in aldığı bilgiye göre, geçen hafta İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda Galatasaray ile Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımları arasındaki maçta yaşanan olaylar, bakanlığın çalışmalarıyla ilgili süreci hızlandırdı.

Son aşamaya gelen çalışmaya göre, halen il emniyet müdürlüklerindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri bünyesinde yer alan Spor Güvenliği Büroları, olayların artışı ve niteliğinin değişmesi sonrasında yetersiz kaldığını gerekçesiyle yeni yetki ve statüyle donatıldı.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in onayının ardından Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Mersin emniyet müdürlükleri bünyesindeki Spor Güvenliği Büro Amirlikleri, Spor Asayiş Şube Müdürlüğü’ne yükseltildi.

Haberin Devamı

İlk aşamada 6 kentte başlatılan uygulamaya süreç içinde sorun yaşanılan tüm kentlere yaygınlaştırılacak. Bu düzenleme içinde Türkiye’nin en ateşli taraftar kitlelerinden birisine sahip olan Trabzon’un bulunmaması dikkati çekti.

Taraftara takip
Yeni şubenin kurulmasıyla birlikte, spor sahalarına girişi yasaklanan cezalıların takibi doğrudan bu şube tarafından yapılacak. Ayrıca, spor sahalarındaki holiganizmin önlenmesi amacıyla uzman personelin yetiştirilmesi sağlanacak. Olaylardan sonra adli soruşturmalar bu şube tarafından yürütülecek. Spor sahalarında alınacak tüm güvenlik önlemleri yeni şubenin görev alanına girecek.

Yazarlar