Fenerbahçe Dirk Kuyt, RVP'yi uyardı

Dirk Kuyt, RVP'yi uyardı

21.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli ekibin eski yıldızı, “Türkiye’deki insanların algısı, Hollanda veya İngiltere’dekinden farklı. Bunu Van Persie’ye de söyledim. Kazanırsa işler yolunda ama kaybettiğinde zor olacak. Onun için ülkeye adapte olmanın en iyi yolu öncelikle futbolunu oturtması olur” diye konuştu.

Dirk Kuyt, RVPyi uyardı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile yollarını ayırdıktan sonra eski takımı Feyenoord’a dönen Dirk Kuyt, Türkiye günlerine dair açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe otobüsünün Rize’de kurşunlanmasını hayatı boyunca unutamayacağını belirten 35’lik yıldız, “O anlar korku doluydu. Türkiye kariyerim sırasındaki en zor anlarımdı. Umarım böyle bir şey bir daha yaşanmaz. Çok talihsiz bir olaydı. Ben aslında orada çoğunlukla güzel zamanlar geçirdim ve iyi anılara sahip oldum. Şampiyon olmamız, Galatasaray’a karşı zaferlerimiz ve daha bir çok şey” dedi.

‘Yanına geleceğim’

Yeni transfer Robin van Persie’ye bazı nasihatlerde de bulunan Hollandalı futbolcu, “Fenerbahçe ile nereye gitseniz taraftarınız ve bir şenlik havası var. Ancak Türkiye’deki insanların algısı, Hollanda veya İngiltere’dekinden farklı. Bunu Van Persie’ye de söyledim. Kendisi orada bambaşka ve harika bir deneyim yaşayacak. Kazanırsa işler yolunda ama kaybettiğinde zor olacak. Onun için ülkeye adapte olmanın en iyi yolu öncelikle futbolunu oturtması ve oyuna uyum sağlaması olur. Gerisi kendiliğinden gelir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’ye tekrar döneceğini ve kulübü ziyaret ederek eski dostlarıyla bir araya geleceğini belirten Kuyt, “Başkan ayrılırken kapıların bana hep açık olduğunu söyledi. Ancak somut gerçekler biraz farklı. Bir sezonda bir sürü maç oynuyorsunuz ve çok meşgulsunuz. Ancak fırsatını bulur bulmaz Robin’in yanına uğrayacağım” diye konuştu.