Galatasaray Divan’da çifte yalvarış!

Divan’da çifte yalvarış!

16.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Özbek, eski yönetici Fatih Altaylı’nın, “Başkanım, Allah aşkına, yalvarıyorum. Ne olur seçime gidin” demesi üzerine son sözünü söyledi, “Yalvarıyorum, ne projeniz varsa bize gelin. Kapım herkese açık” dedi.

Divan’da çifte yalvarış

Galatasaray’ın dün yapılan Divan Kurulu’na eski yöneticilerden Fatih Altaylı ile Başkan Dursun Özbek’in birbirlerine sözleri damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Toplantının açılışında konuşan Dursun Özbek, gündemdeki birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özbek, “Yeni sezona başlıyoruz. Özellikle futbolda iyi bir sezon geçirmedik. Yaptığımız hatalar ve yanlışlar var. Bunlardan ders çıkarmasını biliyoruz. Önümüzdeki sezonun hazırlığı içindeyiz. Çok etkili olacağını düşündüğümüz çalışmalar var. Önümüzdeki sezonun özellikle futbolda çok daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi. UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele eden Türk Milli Takımı’nda 7 Galatasaraylı futbolcuyu alkışlatan Özbek, Riva ve Florya ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Lütfen sabır

“Bir tek arzumuz var, o da Galatasaray’a fayda sağlamak. 8 Haziran’daki ihale çok önemli. Bu konuyu ne kadar çok tartışırsak, o kadar zarar ederiz. İhaleye girecek firmalar, konunun çok kötü manada eleştirilmesinden endişelenebilir. Bu konuda lütfen sabırlı olalım.”

Haberin Devamı

Daha sonra söz alan eski yönetici Fatih Altaylı, başkan Dursun Özbek’i eleştirerek, “Başkan, Allah aşkına, yalvarıyorum. Ne olur seçime gidin. Galatasaray’ı kötü yönetiyorsunuz. Yönetiminizden birçok dostunuz istifa etti. Bunlar boş adamlar değildi. Yönetimi yeniden takviye edin. Eksilenler yerine kuvvetli insanlar koyun. Sportif AŞ’yi kardeşinizle yönetmeyin. Galatasaray Kulübünü, İş ve İşçi Bulma Kurumu’na çevirmeyin. Riva gitti, Florya gitmek üzere, Galatasaray’ın geleceğinden endişe ediyoruz” diye konuştu.

Toplantının sonunda tekrar söz alan başkan Dursun Özbek, birçok projesi olduğunu ileri süren Altaylı’ya seslendi, “Yalvarıyorum, ne projeniz varsa bize gelin. Kapım herkese açık” dedi.seslendi.

‘Neyin telaşı bu?’
Eski yöneticilerden Özer Saracoğlu, olağanüstü genel kurul yapılması için 700’e yakın imza toplandığını ifade etti.
Buna karşın GSYİAD Başkanı Metin Öztürk ise, “Oy verdiğim insanların görev sürelerini tamamlamasını istiyorum. Neyin telaşı bu! Mali yapıyı toparlayamazsak Çinli bir zengin veya Rus bir oligark burayı alır. Divan toplantasına da gerek kalmaz” diye konuştu.
2 bin 700 ihraç
Başkan Dursun Özbek, aidatlarını 6 yıldır ödemeyen yaklaşık 2 bin 700 üyenin ihraç edileceğini de açıkladı. Özbek, “Altı yıldır bu insanlar bu kulübe gelip gitmiyorsa hatırlatalım dedik. Kısa mesaj ve mail vasıtasıyla defalarca uyarı yaptık. 20 Mayıs’a kadar süre verdik. Zaman içinde bu sayı 3 bin kişiye çıktı. Şaşırtıcı bir şekilde 2 bin 700 kişiden sadece 250-300 kişi aidatlarını yatırmış. 2 bin 700 kişiden hâlâ ses yok. Tüzüğü çalıştırmak zorunda kalacağımız için son derece üzgünüm” diye konuştu.
Küfürlü ifadelere Disiplin sevki
Eleştiriden dolayı hiçbir üyeyi disipline sevk etmediklerini bildiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Disiplin uygulamaları nedeniyle etrafı yangın yerine çevirdiler. ‘Başkan kendisini, yönetim kurulu kendilerini eleştiren bütün üyeleri disipline veriyor’ dediler. 2 senedir görev yapıyoruz. Bugüne kadar hiç bu manada bir tavır gördünüz mü? Ben, eleştirilerden kuvvet alıyorum. Bunu hiçbir zaman disiplin uygulaması gereği taşıyacağına inanmıyorum” diye konuştu.
Dursun Özbek, atılan küfürlü bir tweeti okudu. Tweette, “Genel Kurul’u lağvet a..., sen de kurtul biz de...” yazıyordu. Galatasaray Başkanı, kendisine ve yönetim kuruluna yönelik hakaret ve küfür içeren ifadeler nedeniyle disiplin sevkleri yapıldığını belirtti.
Kulübün borcu 2.3 milyar lira
Galatasaray Kulübü ve bağlı ortaklıklarının 31 Mart 2017 itibarıyla toplam borcunun 2 milyar 391 milyon lira olduğu açıklandı. Kesin olmayan raporlara göre, kulübün alacaklarının ise 1 milyar 599 milyon lira olduğu belirtildi. Kulübün konsolide borç alacak farkının ise 792 milyon lira olduğu duyuruldu.
Sarı-kırmızılıların konsolide borç alacak farkında yaklaşık 400 milyon liralık düşüş oldu. 31 Aralık 2016 itibarıyla açıklanan borç alacak farkı 1 milyar 189 milyon lira olarak görünürken, dünkü toplantıda borç alacak farkının 792 milyon lira olduğu aktarıldı.
Ağır toplar Divan’da
Galatasaray’ın dünkü Divan Kurulu’na, eski başkanlardan Faruk Süren, Duygun Yarsuvat ve eski başbakanlardan Mesut Yılmaz da katıldı.
Üyelere özel alan
Divan Kurulu’nda dün farklı bir uygulamaya gidildi. Geçen ay yapılan Divan Kurulu’nu izlemeye gelen genel kurul üyeleri salon dışına çıkarılırken, yönetim bu kez farklı bir uygulamaya gitti. Divan üyesi olmayan üyeler için özel bir yer ayrıldı. Bu üyelerin konuşma veya burada oy kullanma hakkı bulunmuyor.
Tinerci şoku
Galatasaray Divan Kurulu’nun toplantısının yapıldığı Gayrettepe Dedeman Oteli’nin önündeki bir tinerci korku yarattı. Sarı-kırmızılılar otele girerken, tinerci yanlarına gelerek para istedi. Ancak olumsuz yanıt alması üzerine bu şahıs Galatasaraylı üyelerin üzerine yürümeye kalktı. Ancak güvenlik araya girerek bu tinerciyi otelin önünden uzaklaştırdı.