Fenerbahçe DİVAN-I HARP

DİVAN-I HARP

28.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin dünkü Divan Kurulu toplantısında kulüpten ihraç edilen Kerim Kerimoğlu’nun salondan çıkarılması ile başlayan gerginlik kavga ile sonuçlandı. Yaşanan arbedede eski milli futbolcu Ogün Altıparmak cam masanın üzerine düşerek yaralandı

DİVAN-I HARP

Senad OK

Sarı-lacivertli kulübün dün yapılan Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’na çıkan olaylar damgasını vurdu.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda, Genel Sekreter Talat Yılmaz yönetim kurulu raporunu okuduğu sırada, daha önce üyelikten ihraç edilmesine karşın toplantı salonuna giren Kerim Kerimoğlu, Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay‘a doğru yönelince güvenlik görevlileri tarafından apar topar salondan çıkarıldı. Bu sırada yaşanan gerginlik kavga ile sonuçlandı.
Kerimoğlu’nun salondan çıkarılmasına bazı üyeler destek verirken, Selim Boğaz isimli üye “Yıllarca kulübe hizmet etmiş birinin böyle apar topar çıkarılması doğru değil. Beni de çıkarın” diye tepki göstererek, kapıya doğru yöneldi. Bunun üzerine diğer üyeler Selim Boğaz’a tepki gösterdi. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay ise yerinden kalkarak, salonun dışına çıktı ve Kerim Kerimoğlu ile konuşmak istedi. Bu arada Birleşik Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Aziz Yılmaz olaya müdahale etti. Olay tam yatışmışken bir bayan üye Aziz Yılmaz ve yanındakilere yönelik laf attı. Ortalık tekrar gerildi.
Divan kurulu üyesi, eski futbolcu Ogün Altıparmak, Selim Boğaz ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Ogün Altıparmak ile Mehmet Birkon arasında itişme yaşandı. Altıparmak, Birkon’un attığı yumruk ile cam masanın üzerine düştü. Masa parçalanırken Altıparmak da hafif şekilde yaralandı.
Kerim Kerimoğlu, mahkeme kararıyla hakkındaki ihracın kaldırıldığını ve bunun Yargıtay tarafından da onaylandığını iddia etti. Kerimoğlu, mahkeme kararını getirdiğini belirterek, “Mahkeme ihraç kararını kaldırdı, Yargıtay da bunu onayladı. Bunun üzerine gidip kulüp üye aidatımı yatırdım. Bu belgeleri getirmiştim ancak toplantıya almıyorlar” dedi.
Kulüpten daha önce ihraç edilmesine karşın tesislere gelen Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı ve eski yönetici Aziz Yılmaz ise salonun dışında arkadaşlarıyla oturdu. Yılmaz, yaşanan tartışmada ortamı sakinleştirmeye çalışırken, Kerimoğlu’ndan ısrar etmemesini istedi. Olayların ardından Aziz Yılmaz ve arkadaşları ile Kerim Kerimoğlu ve Selim Boğaz tesislerden ayrıldı.

Haberin Devamı

Borç, 140 milyon lira

Fenerbahçe Kulübü’nün borcunun 140 milyon 772 bin 461 lira olduğu açıklandı. Yüksek Divan Kurulu toplantısında okunan 1 Ocak-30 Haziran 2013 tarihlerindeki denetleme kurulu raporuna göre, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’nin borcunun 140 milyon 772 bin 461 lira olduğu belirtildi.

Yıldırım’a DESTEK

Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda yönetim adına konuşan Talat Yılmaz, Aziz Yıldırım’ın başkalarının istemesiyle gitmeyeceğini vurgulayarak, “Şu, bu istiyor diye, ne idiğü belirsiz kulüp liderleriyle bizim başkanımız gitmez. Fezleke uyduranlarla da gitmez. Ancak başkan giderse, bu genel kurul götürür. Seçmezse o seçmez ama biz sonuna kadar ona sahip çıkacağız” dedi.
“Haddini bilmez, kendini yargı yerine koyan, savcı olan ve sanki cellat olan birtakım insanlar Fenerbahçe üzerinden sanki kamuoyuna meydan okuyorlar” diyen Yılmaz, “Arkadaşlar 6222 sayılı yasa varsa her konuştuğu suç olan kulüp başkanları için işletilmelidir. Sadece 6222, Fenerbahçe Kulübü Başkanı’na, yöneticilerine uygulanırsa burada bir kasıt olduğu ortaya çıkar. Bu devletin savcılarına ve hakimlerine, bu ülkede sporu spor olmaktan, barış olmaktan çıkartanlara müdahale etmesini Fenerbahçe yönetimi olarak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

7 yönetici gelmedi

Divan Kurulu toplantısında yönetim kurulu 7 eksikle yer aldı. Toplantıya yöneticilerden İlhan Eşkioğlu, Şekip Mosturoğlu, Hüseyin Ersan Topbaş, Mithat Yenigün, Ender Alkaya, Deniz Tolga Aytöre ve Semih Özsoy katılmadı.

Yemekte rezalet
Fenerbahçe Divan Kurulu’nun verdiği iftar yemeğine beklenenden çok katılımın olması kargaşaya neden oldu. Yemeğe rezervasyon yaptıran bir çok üye masaların dolu olması sebebiyle ayakta kalınca olaya tepki göstererek tesisleri terk etti. Bu duruma davetli olmayan bir çok kişinin yemeğe gelmesinin ve kapıda kontrolün yapılmamasının neden olduğu öğrenildi.