Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ergin Ataman, Galatasaray’ı çözmüş... Siyah-beyazlı teknik adamın verdiği taktikleri aynen uygulayan Beşiktaşlı oyuncular, Galatasaray’a şok bir yenilgi yaşattılar. Ergin hoca sarı-kırmızılıların hızlı hücumdan attıkları sayılarla coştuğunu bildiği için rakip oyunculara o ivmeyi verdirmedi. Kendi pota altında da Galatasaray uzunları, Furkan ve Andriç’i gerekli tedbirleri alarak oyundan düşürdü. Ataman, Cim-Bom’un diğer etkili olduğu ikili oyunlar sonucu attığı sayılara da mani olunca Galatasaray istediği basketbolu oynamadı, seyircinin desteğine karşın bir türlü üstünlüğü Beşiktaş’a kabul ettiremedi. Sarı-kırmızılı oyuncular 41 ribaund aldıkları halde bunu hücuma yansıtamadılar.
Beşiktaş takımında ise her zaman olduğu gibi dün de sahada bir virtiöz vardı. O da Hawkins’ti. Gecenin starı, 24 sayı atarken ikinci bir oyun kurucu gibi topu getirip arkadaşlarına da iyi paslar atmasını bildi. Erceg de takımın hücum gücünü çeken oyunculardan bir diğeriydi. 21 sayı atarak siyah-beyazlıları rahatlattı. Çok önemli oyunculardan biri de Serhat’dı. O da 13 sayı, dört asist ve yaptığı savunmayla Beşiktaş’ı ayakta tutan isimlerden biriydi. Arroyo da kendisine yapılan baskıdan kurtulduğu anlarda iyi bir performans gösterdi, 13 sayı 6 asistle oynadı.
Sonuç olarak verdiği taktiklerle Ergin Ataman bu galibiyetin en büyük pay sahibi oldu. Bu galibiyetle de Beşiktaş kendi sahasındaki iki maçı alırsa finale çıkacak. Yani avantajı eline aldı.