Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Dünya Şampiyonası’nda son saniyelerde yendiğimiz Sırbistan, Spor Toto World Cup’ta rövanşı zorlanmadan aldı. Sırbistan önünde kaptanımız Hidayet Türkoğlu sakatlığı nedeniyle sahada yoktu. Sinan Güler ise geçirdiği ameliyatın ardından ilk defa görev yaptı.
Şu andaki kadromuz Dünya Şampiyonası’ndaki başarılı ekipten çok eksik. En etkili olduğumuz pota altında Semih Erden, Ömer Aşık ve Kerem Gönlüm’ün olmayışının yanında Oğuz Savaş, Enes Kanter ve Furkan Aldemir’in bu boşluğu dolduramayışı 12 Dev Adam’ı üç maçta da çok zorladı. Sırbistan dün bu bölgede çok rahattı. Rakibimiz Teodosic’in pota dibine indirdiği toplarla Pesic ve Savonovic ile çok rahat sayılar buldular.
Sırbistan, aynı Almanya maçında olduğu gibi millilere hücum ve savunmada ezici bir üstünlük sağladı. Hücumda bir türlü set düzenini oturtamadığımızı turnuvada gördük. Sadece Ömer Onan’ın kişisel çabasıyla dün sayılar atabildik. Savunmada maalesef pota altındaki eksikler nedeniyle yetersiz kaldık. Eğer pota dibinde Ömer Aşık ve Semih, dışarıda da Ersan ve Sinan takıma katkı vermezse Litvanya’da işimiz çok zor olur. Bu turnuvadaki en büyük kazancımız ise devşirme oyuncumuz Emir Preldzic oldu.