Skorer Dogu’nun aslan’ı

Dogu’nun aslan’ı

05.12.2009 - 00:52 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Nusaybin’den sonra Midyat’ta da futbol okulu açtı. “Işık doğudan yükseliyor” sözü “Galatasaray doğudan yükseliyor”a döndü. Sarı-kırmızılılar, bunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu anlattı. Başkan Polat, açılış sonrası Mor Gabriel Manastırı ve Estel Müzesi’ni gezdi

Dogu’nun aslan’ı

Adı, Şehmus Ak... Mardinli ve 34 yaşında, makine mühendisi...
İlginç bir öyküsü var Şehmus’un. İTÜ’de okurken, Galatasaray sevgisini icraate dökmüş. Yolu daha sonra GSYİAD’ın önceki dönem başkanı Teoman Kadıoğlu’yla kesişmiş. Ultraslan Mardin’in koordinatörü de olan Şehmus, Galatasaray futbol okulu açma fikrini Kadıoğlu’na iletmiş. Memleketine döndükten sonra da mailler ve telefonlar süreklilik kazanmış. O pes etmemiş ve ikna etmiş okul projesi işini.
Aynı zamanda Nusaybinli olan GSYİAD Başkan Yardımcısı Avukat Edip Önder’in da katkılarıyla Nusaybin’e bir okul yapılmasına karar veriliyor. Şehmus inat ediyor, “Midyat’a da bir okul” diye diretiyor. Yeni başkan İsmail Sarıkaya ve Edip Önder kolları sıvıyor ve Mardin’de ikinci bir okul için çalışmalar başlıyor. Dün de kentteki ikinci Galatasaray Futbol Okulu’nun açılışı gerçekleşti.
Atılan bu adımlar çok değil birkaç hafta önce Diyarbakır’daki sahneleri akıllara getirdi. Bir başbakan edasıyla Polat’a gösterilen sevgi seli sporun aslında nasıl bir gücü olduğunun ispatıydı. Özetle “Işık doğudan yükseliyor” sözünü doğrularcasına bir hava vardı Mardin’de. Galiba yeni slogan da “Galatasaray doğudan yükseliyor” olacak.
Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin Mardin Midyat’ta yaptırdığı Galatasaray Futbol Okulu’nun açılışı büyük bir heyecanla gerçekleşti. Başkan Adnan Polat ve yönetici Mümtaz Tahincioğlu’nun da katıldığı Mardin seyahatine çok sayıda GSYİAD üyesi de bulundu.
Tahincoğlu, “Biz buna açılım demiyoruz elbette. Sorumluluğumuz gereği böyle hassas bir bölgeye okul açıyoruz. Gençlerimize spor duygusunu aşılıyoruz” dedi.


Polat’a şikayet
Midyatspor’un Fenerbahçeli olan Başkanı Seyfettin Mete, kardeşi tarafından Başkan Adnan Polat’a, “Evinde Galatasaraylıların galibiyetlere sevinmesine izin vermiyor” şikayetiyle karşılaştı. Mete’nin oğlu Ahmet Mete de aynı sıkıntısını dile getirerek “Başkanım biz sevinemiyoruz” dedi.

‘Spor barıştır’
GSYİAD Başkanı İsmail Sarıkaya, sporun barış ve kardeşlik duygularını pekiştireceğini belirtti. Sarıkaya, “Nusaybin’deki okuldan altyapımıza bir oyuncu kazandırdık. Midyat’tan da oyuncu gelmesini diliyoruz. Umarım buradan Milli Takım’a da buradan futbolcular yetişecektir” diye konuştu.