Diğer "Doping yaşı 14'e indi"

"Doping yaşı 14'e indi"

07.11.2013 - 12:27 | Son Güncellenme:

İzmir’in Türk atletizmindeki efsane ismi, eski milli atlet ve 2000’li yıllarda Türkiye’nin ilk kadın Atletizm Federasyonu Başkanlığını yapan Semra Aksu, spor etiği kavramının çok zayıfladığını söyledi.

Doping yaşı 14e indi

-Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen ‘Çarşamba Etkinlikleri’ne konuk olan Semra Aksu, Spor Hekimi Dr. Aylin Çeçen Aksu’nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, Türkiye’nin spor iklimi, Türk atletizmi ve doping konusunu değerlendirdi.

Haberin Devamı

“GEÇMİŞTE SPOR GERÇEKTEN ÇOK AMATÖRCE VE TEMİZDİ”

Eski Milli Atlet ve Eski Atletizm Federasyonu Başkanı Semra Aksu, dopingin Türk sporunun en önemli konusu olduğunu belirterek, “Ben 1979-1997 yılları arasında aktif spor yaptım. Spora ilk başladığım dönemler, çivili ayakkabıların ödünç alındığı, bir formanın ütülenip saklanarak iki yıl giyildiği yıllardı. Bizim dönemimizde Balkan ülkeleri atletizmde çok ileri düzeydeydi. Doping kontrolleri o zaman da vardı, ama ben ve hiçbir sporcu arkadaşım o günlerde dopingden yakalanma durumu ile karşı karşıya kalmadı. Çünkü spor gerçekten çok amatörce ve temizdi. 1984’te Sofya’da aldığım 23 Yaş Altı Salon Türkiye Rekorum 29 yıldır kırılamıyor. Dilerim en kısa zamanda Türk atletleri bunu başarırlar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“GELİNEN NOKTA DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Ülkemizde son yıllarda devletin koyduğu teşvik ödüllerinin çok büyük rakamlar olduğunu dile getiren Semra Aksu, “Bu rakamlara ulaşmak için Türk sporcularının her şeyi göze aldığını düşünüyorum. Biz yüreğimizi ortaya koyarak koşuyorduk. Şimdi onlar yasaklı madde kullanıp ciğerlerini ortaya koyarak koşuyorlar. Gelinen nokta düşündürücü. Sporcular, antrenörler, yöneticiler her şeyi göze alıyor. Atletizm Federasyonu Başkanlığı yaptım. Her yıl federasyon bütçeleri, uluslararası müsabakalarda kaç madalya alındığına göre yapılır. Doping yaşının yıldızlar kategorisine (14-15 yaş) kadar indiği, konunun Meclis’te değerlendirildiği ve dünyanın bizi ciddi anlamda uyardığı şu dönemde dilerim gerekli düzenlemeler yapılır” ifadelerini kullandı.

Semra Aksu, bugünlerde CHP’den Çiğli Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını koymuş durumda. Aksu, başkan seçildiği takdirde spora büyük önem vereceğini açıkladı.