Diğer Dört çeker Jamaika

Dört çeker Jamaika

30.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Usain Bolt, Asafa Powell, Nickel Ashmeade ve Nesta Carter'dan oluşan 4x100 takımı bir kez daha zirveye çıktı.

Dört çeker Jamaika

15. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda yıldız sprinterler bir kez daha sahne aldı. ABD’nin diskalifiye edildiği mücadelede Jamaika 4. kez mutlu sona ulaşırken, organizasyona damgasını vuran Usain Bolt toplamda 11. altın madalyasını boynuna takmayı başardı.

Haberin Devamı

15. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Jamaika Milli Takımı, erkekler 4x100 metre bayrak yarışında altın madalyaya ulaştı. Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen şampiyonanın 8. gününde sonucu merakla beklenen bir yarış daha yapıldı.

Nesta Carter, Asafa Powell, Nickel Ashmeade ve Usain Bolt’un yarıştığı Jamaika, 37.36 saniyeyle üst üste 4. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. Erkeklerde 100 ve 200 metrede de birinciliği elde eden rekortmen atlet Bolt, dünya şampiyonalarındaki 11. altın madalyasını boynuna taktı.

Yarışı 38.01 ile tamamlayan Youxue Mo, Zhenye Xie, Bingtian Su ve Peimeng Zhang’dan oluşan Çin, bayrak değişiminde hata yaptığı için diskalifiye olan ABD’nin yerine ikinciliğe yükselerek gümüş madalya elde etti. Aaron Brown, Andre De Grasse, Brendon Rodney ve Justyn Warner’ın yer aldığı Kanada ise 38.13 ile kürsüyü tamamladı.

Haberin Devamı

Double yaptılar

Öte yandan kadınlarda da Jamaika, 4x100 metre bayrak yarışında zirveye çıktı ve double’a imza attı. Veronica Campbell-Brown, Natasha Morrison, Elaine Thompson ve Shelly-Ann Fraser-Pryce’ın yarıştığı Jamaika, 41,07 saniyeyle şampiyona rekoru da kırarak üst üste 2. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. ABD ikinciliğe ulaşırken, Trinidad Tobago ise bornz madalya aldı.

100 metre ve 200 metrenin ardından 4*100 bayrak yarışı da nefesleri kesti. ABD’nin diskalifiye olduğu mücadelede Jamaika mutlu sona ulaşarak unvanını korumayı başardı.

Farah yine zirvede

Pekin’de Büyük Britanyalı Mo Farah, erkekler 5 bin metrede de altın madalyanın sahibi oldu. Daha önce erkekler 10 bin metrede zirveye çıkmayı başaran yıldız atlet, 5 bin metrede de 13.50.38’lik derecesiyle rakiplerini geride bırakarak üst üste 3. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. Yarışta Kenyalı Caleb Mwangangi Ndiku gümüş, Etiyopyalı Hagos Gebrhiwet ise bronz madalya kazandı. Kenya asıllı Türk atlet Ali Kaya ise 13.56.51’lik zamanıyla 9. sırayı aldı.

Eaton’dan rekor geldi

15. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda ABD’li Ashton Eaton, dekatlonda altın madalyayı boynuna taktı. Erkek atletlerin 100 metre, uzun atlama, gülle atma, yüksek atlama, 400 metre, 110 metre engelli, disk atma, sırıkla atlama, cirit atma ve 1500 metre olmak üzere 10 kategoride mücadele ettiği dekatlon yarışmaları büyük bir mücadeleye sahne olurken, topladığı 9 bin 45 puanla dünya rekoru kıran Eaton, art arda 2. kez dünya şampiyonu oldu.