Galatasaray Dostluk köprüsü

Dostluk köprüsü

16.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında dün atılan adımlar iki kulüp arasındaki buzları eritti. Sarı-kırmızılı ekip ezeli rakiplerini Bayan Basketbol Takımı’nın gecesine davet etti. Sarı-lacivertlilerden tüm amatör branşlarda elde edilen başarıyı birlikte kutlama isteği gelirken Cim-Bom da bu çağrıya olumlu yanıt verdi

Dostluk köprüsü

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü CEO’su Lütfi Arıboğan’ın, Bayan Basketbol Takımı için düzenlenen özel geceye kendilerini davet etmesine karşılık verdi.
CEO Hasan Yılmaz, Arıboğan’a gönderdiği cevapta davete katılamayacaklarını belirtti ve şu çağrıda bulundu;
“Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, sporun kardeşlik ve barış olgusuna işaret eden ve gerginliği ortadan kaldırmayı amaçladığına yürekten inandığımız bu nazik ve içten davetinize kayıtsız kalmamızın bizlere tarihi bir sorumluluk yükleyeceği düşüncesiyle, bu akşamki (dün) organizasyonunuzu iptal ederek, iki büyük camianın idari, teknik sorumluları ve sporcularının katılımlarını sağlamak, izniniz ve onayınızla tüm masrafları kulübümüz tarafından karşılanmak üzere, CEV Cup Şampiyonu Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, CEV Challenge Cup Şampiyonu Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, Euroleague 2.si Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ETTU Şampiyonlar Ligi 2.si Fenerbahçe Masa Tenisi Takımı ve Fenerbahçe Futbol Takımımız ile Euroleague Şampiyonu Galatasaray Odeabank takımınızın başarılarını, bir arada kardeşçe ve tarihe not düşercesine birlikte kutlama teklifimizi kulübünüz adına sizlere sunarız.”
Kardeşliğe vurgu
Fenerbahçe’nin bu çağrısı karşısında Galatasaray bir adım daha attı,
sarı-lacivertli kulübe sıcak mesajlar gönderdi. Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, “Türk spor tarihinde yepyeni bir sayfayı açmayı hedefleyen samimi davetimize, aynı samimiyetle vermiş olduğunuz nazik cevaptan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz. Organizasyonun kapsamının genişletilerek, tüm amatör dallardaki başarılı sporcuların ortak katılımıyla gerçekleşmesi yolundaki öneriniz; hem amatör sporcularımızın teşviki, hem de ebedi dost, ezeli rakip olan iki kulüp arasındaki dostluk köprülerinin amatör bir heyecanla tesisi açısından tarafımızca da son derece olumlu karşılanmıştır” denildi. Açıklamada, “Ancak, gerçekleşmesine saatler kalmış olması nedeniyle, bu akşamki (dün) organizasyonumuzun iptalinin mümkün olmadığını anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz. Söz konusu önerinin, sezon sonunda, zamanını ve mekânını ortaklaşa belirleyeceğimiz şekilde, yazınızda belirtilen amatör sporcularımızın katılımıyla, daha hazırlıklı biçimde organize edilmesinin, Türk sporunun gelişimine ve kardeşliğimize katkıda bulunacağına inanıyoruz” görüşleri de yer aldı.