Galatasaray Drogba birası geliyor

Drogba birası geliyor

12.12.2013 - 16:17 | Son Güncellenme:

Drogba, Afrika’nın ünlü bir bira markasıyla iki yıllık 1.2 milyon dolar karşılığında anlaştı. Şirket, yıldız forveti hikayelerinin benzerliği nedeniyle seçmiş

Drogba birası geliyor

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba bira firmasıyla sponsorluk anlaşması imzaladı. Windhoek isimli firma ile iki yıllığına anlaşan Drogba’nın, yıllık 600 bin dolardan iki yılda 1.2 milyon dolar kazanacağı bildirildi. Anlaşma çerçevesinde Drogba, bira markasının reklamlarında oynayacak. Reklam yüzü olarak sokaklardaki bilboardlarda ve afişlerde markanın tanıtımını yapacak. Galatasaraylı futbolcu ayrıca yılın belli bir döneminde, Namibya’ya giderek burada bu biranın tutkunları ile bir araya gelecek.
Şirketin Drogba ile anlaşmasının ise ilginç bir hikayesi var. Buna göre Windhoek Lager, yıldız futbolcuyu, şöhretinin yanı sıra; hikayelerinin de benzerliği nedeniyle tercih etmiş. Afrika’nın dünyaya açılan en önemli içecek markaları arasında yer alan şirket, aynı paralellikte kıtanın dünya futboluna açılan yüzü olarak görülen Drogba ile benzeşiklik kurarak oyuncuyu tercih etti.
Şirket yetkilisi Jacquiline Pack, Drogba konusunda gelişimi şu şekilde özetliyor: “Drogba bizimle aynı değerleri paylaşıyor. Bizim gibi Afrika’yı dünyada temsil eden bir marka. Otantik ve güçlü yanı kendisiyle çalışmamız konusunda bizi gururlandırıyor.”