Galatasaray Drogba, Fatih Terim ve taraftar için ne dedi?

Drogba, Fatih Terim ve taraftar için ne dedi?

16.05.2013 - 15:35 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Fildişili yıldız futbolcusu Didier Drogba, Galatasaray TV'de soruları yanıtladı.

Drogba, Fatih Terim ve taraftar için ne dedi

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Didier Drogba; GS TV'ye röportaj vererek açıklamalarda bulundu. Drogba'nın sözleri şöyle:

Haberin Devamı

"Şampiyonluk yaşadığım için çok mutluyum. Galatasaray'da oynadığım için mutluyum. Kısa sürede gelen bir şampiyonluk. 5 aydır buradayım ve sonunda bir şampiyonluk yaşadım. Aslında şampiyonluğu yarım şampiyonluk olarak değerlendirebilirim. Sezon başından beri arkadaşlarımla birlikte değilim. Ligin ilk yarısında mutlaka çok zorlu maçlar olmuştur. Ben sadece ikinci yarı aralarına katıldım. Yarım şampiyonluk olarak nitelendirebilirim."

Didier Drogba; Başkan Ünal Aysal'ın kendisi hakkında düşündüğü Galatasaray'ın iyi niyet elçiliği konusuna da değinerek; "Tabi bunu konuşmak için çok erken. Kariyerime devam etmek ve futbol oynamak istiyorum. Ama böyle bir düşüncenin olması beni çok onurlandırdı. Bu saygıyla da alakalı bir şey. Kısa süredir buradayım ama herkese elimden geldiği kadar saygı göstermeye çalışıyorum. Zaten birisine saygı gösterirseniz onun da karşılığını alırsınız. Çok güzel bir düşünce ama konuşmak için çok erken" diye konuştu.
Fatih Terim ile olan bağlarının her geçen gün daha da güçlendiğini belirten Fildişili oyuncu; "Tabi ki bunun ilk sebebi saygı diyebilirim. Benim hocamıza duyduğum saygı, onun bana duyduğu saygı. Karşınızdaki kişini kişiliği de çok önemli. Fatih hocamızda bu fazlasıyla var. Ayrıca bana inanılmaz güven veren teknik bir adam. Güven bir futbolcunun hocayla ilişkilerinde çok önemlidir. Hocanın futbolcuya güvenmesi ve ona fikirlerini sorması. Bu tip konuşmalarla ilişkimiz çok çok daha iyi gidiyor. Kendisini çok seviyorum ve ona çok saygı duyuyorum"

Haberin Devamı

FAİR PLAY KONUSU...
"fair play konusu herkesin bildiği ve futbolda yer alması gereken bir konu. Ama sonuçta futbolun insanlarla oynanan bir oyun olduğu unutulmamalı. Futbol duyguların çok yoğun yaşandığı bir spor. Bazen duyguları kontrol edemeyebiliyorsunuz ve bu bazı futbolcularda ön plana çıkabiliyor. Ama ne olursa olsun futbolun sadece bir spor olduğunu unutmamamız gerekiyor. Saygı çerçevesinde maçların geçmesi gerekiyor.

"3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUM DA BENİM GİBİ KAYARAK SEVİNİYOR"
Gol sevincimi ilk yaptığımda biraz daha kollarımı açarak yapıyordum. Üç yaşındaki oğlum da beni taklit ediyordu. Eve bir kere geldiğimde aynı sevinci dizlerinin üstünde kayarak yaptı. Ben de aynı şekilde devam ettim.

Haberin Devamı

"FUTBOL BENİM İŞİMDEN ÖNCE TUTKUM"
"Kaç saat sahada kaldığımı hiç düşünmüyorum, bunu saatlerce yapabilirim. Çok şanslı olduğumu, futbolculuğun çok ayrıcalı bir meslek olduğunu düşünüyorum. Birçok kişinin de futbolcu olmak istediğini gördüğümde kendimi şanslı hissediyorum. Futbolu kesinlikle bir iş olarak değil, tutku olarak görüyorum. Yeni nesil futbol oynayarak zengin olmak istiyor ama benim için mesele maddiyat değil. Futbol benim tutkum.
İyice dinleneceğim ve ailemle zaman geçirmek istiyorum. Ülkemde ailemle zaman geçireceğim. Geçtiğimiz sezon 6 ay Çin'de ailemden uzaktım, şimdi de aynı şekilde. Ailemle beraber dinlenmek istiyorum."