Basketbol Duble şampiyon

Duble şampiyon

06.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası'nda erkeklerden sonra kadınlarda da zafer Fenerbahçe'nin oldu: 69-61

Duble şampiyon

MAÇIN ÖYKÜSÜ - ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Kayseri’deki Bilyoner Kadınlar Türkiye Kupası final mücadelesinde ezeli rakibi Galatasaray’ı, son üç dakikadaki müthiş atağıyla yıkan sarı-lacivertliler şampiyonluğa ulaştı, kupa sayısını 11’e çıkardı.

Basketbolda, Bilyoner Kadınlar Türkiye Kupası final mücadelesinde Fenerbahçe, daha önce bu kupayı 11 kez kazanan Galatasaray’ı 69-61 yenmeyi başardı, mutlu sona ulaşırken, kupa sayısında da rakibini yakaladı.

İki takımın da uzunlarından skor bularak başladığı maçta Fenerbahçe, Quigley de devreye girince öne geçip, 18-13’te farkı 5 sayıya çıkardı, ilk periyodu da 20-18 galip tamamladı.

Verameyenka ve Coleman ile farkı 7 sayıya kadar çıkardı sarı-lacivertliler ancak Galatasaray, maçın büyük bölümünde uyguladığı adam eşleşmeli alan savunmasında sonuç almaya başladı. Fenerbahçe’nin dış oyuncularının şut ritmi düşünce fark azaldı, devre sonunda skor 35-32’ye geldi.

Haberin Devamı

İkinci yarıda da aynı savunma ile ayakta kaldı sarı-kırmızılılar, Dubljevic’in etkili performansı ile öne geçmeyi de başardı. Hücum ribauntlarında da üstünlük kuran Cim Bom, 28. dakikada 44-42 önde olsa da, son çeyreğe 49-48 geride girmekten kurtulamadı.

36. dakikaya kadar savunmadaki etkisini devam ettiren ve rakibin boyalı alan sayılarını azaltan Galatasaray’a karşı, Fenerbahçe aradığı dış şutları Coleman ve Hollingsworth ile buldu. Bu iki ismin art arda bulduğu üç üçlük, sarı-lacivertli ekibin arayı bir anda açmasını sağladı. Alan savunmasından da sonuç alan ve son 2 dakikaya 63-56 galip giren Fenerbahçe, sadece Loyd ile direnmeye çalışan rakibine fırsat vermedi, salondan 8 farklı galip ayrılarak, kupayı kazanmayı bildi.

En değerlileri Coleman-Quigley

Fenerbahçe’nin şampiyonluğunda çok büyük rol oynayan isimlerden Coleman ile Quigley maç sonunda ödüllendirildi. Coleman final maçının en değerli oyuncusu ödülünü alırken, sarı-lacivertli ekibin skorer ismi Quigley de sekizli finallerin MVP’si oldu.

Fenerbahçe kupasını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in elinden aldı. Madalya törenine Galatasaray’dan sadece 4 oyuncunun katılması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Duble şampiyon

Yazarlar