Basketbol "Dünya şampiyonu olacağız"

"Dünya şampiyonu olacağız"

29.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yıldızlarda Avrupa ve Dünya, gençlerde ise Avrupa Şampiyonu olan Filenin Genç Sultanları hedef büyüttü

Dünya şampiyonu olacağız

Damla: “Artık çıtamız hep yüksekte olacak. Dünya Şampiyonası’nda da kupa istiyoruz.” Ece: “Savaşçı ve pes etmeyen Atatürk kızları olarak Çek Cumhuriyeti’nde madalyamızla kürsüde olacağız.”

Haberin Devamı

AVRUPA Şampiyonası’nda zafere ulaşarak tarih yazan Filenin Genç Sultanları’nda MVP seçilen Damla Çakıroğlu ve takımın en önemli skorerlerinden Ece Hocaoğlu gelecek sene Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak Dünya Şampiyonası’nda da şampiyon olmak istediklerini belirtti. VATAN’a konuşan başarılı oyuncular şunları söyledi:

DAMLA ÇAKIROĞLU: Geçen sene elde ettigimiz 2 şampiyonluk üzerine sorumlulugumuz daha da arttı ve biz bu sene de şampiyon olacağımıza söz verdik. Sözümüzü tuttuğumuz için çok gururluyuz. Evimizde bizi destekleyenlere, inananlara mahçup olmadık. Geçen seneki gibi uzun kamp dönemi geçirmedik. Az zamanda çok büyük işler yaptığımızı düşünüyorum.

BİRBİRİMİZE olan güvenimizi, sevgimizi ve oyunumuzu da sahaya yansıtarak şampiyon olduk. Artık çıtamız hep yükseklerde olacak, yeni hedefler bizi bekliyor. Hedefimiz artık Dünya Şampiyonası’nda madalya ve kupa kazanmak.

ECE HOCAOĞLU: Bizi takım olarak ne sakatlıklar ne zamansızlık ne de diğer tüm olumsuzluklar yıkabildi. Savaşçı, güçlü ve asla pes etmeyen Atatürk kızları olarak tüm ekip birbirimize kenetlenip, Türk halkının desteğini de arkamıza alarak elimizden gelenin en iyisini ortaya koyduk. Hem Türk tarihinde hem de Dünya tarihinde yeni sayfaların altına her birimiz imzamızı attık. Bizlerin üzerinde emeği olan başta ailelerimiz olmak üzere bugüne kadar her konuda bizlere gerek eğitim gerek spor gerekse de sosyal yaşamımızda emeği olan herkese sonsuz teşekkürler. Başarının tesadüf olmadığını gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Bu şampiyonluk Türk halkına armağan olsun.

ALTYAPI milli takım kariyerimizde oynayacağımız son 1 Dünya Şampiyonası kaldı. Önümüzdeki sene Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak olan turnuvada hedefi tekradan kürsü-final-kupa olarak belirledik. Ama zirveye çıkmak zor olsa da orda kalıcı olmak daha da zor. Bu yüzden sorumluluğumuzu bilerek tüm sezon donanımlarımızı toplayıp Dünya Şampiyonası’nda da en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek istiyoruz.” n

Haberin Devamı

Erdenay: Ay-yıldız herkese nasip olmaz

Haberin Devamı

“80 milyon içinde sadece 12 kişi bu formayı giyiyor. Oyuncuların daha dikkatli oynamaları gerekiyor.”

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde önceki gün Çek Cumhuriyeti’ne deplasmanda 82-64 mağlup olarak 4. maçında 2. mağlubiyetini alan 12 Dev Adam dün İstanbul’a döndü. Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Ay-yıldızlıların menajeri Harun Erdenay, ekip olarak çok kötü bir maç oynadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Hem hücumda hem de defansta iyi mücadele veremedik ve gruptaki ikinci mağlubiyetimizi aldık. Gerçekten çok önemli isimlerimiz eksik. Dünya klasında 7 tane oyuncumuz yok. Gençlerin biraz daha iyi mücadele etmesi lazım. Ellerine geçen fırsatı daha iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Milli forma herkese nasip olmaz. 80 milyon içinde 12 kişi giyiyor bu formayı. Daha dikkatli oynamaları gerekir.”