Beşiktaş Dünyanın gözü Tosun’da

Dünyanın gözü Tosun’da

03.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Devre arası transfer döneminin en flaş ismi Cenk Tosun, Avrupa’nın da ilgisini toplamaya devam ediyor.

Dünyanın gözü Tosun’da

Devre arası transfer döneminin en flaş ismi Cenk Tosun, Avrupa’nın da ilgisini toplamaya devam ediyor. Everton’ın yakın takibinde olan 26 yaşındaki yıldız, İngiltere başta olmak üzere her yerde takip altında duruyor.

Haberin Devamı

Cenk Tosun’un Beşiktaş ile Everton arasındaki durumları ve özellikle teklifin 28 milyon pounda kadar çıkması büyük ilgi topluyor. Milli forvetin yanı sıra, Liverpool’da Coutinho’nun Barcelona beklentisi ile Schalke 04’ten Goretzka’nın Bayern Münih ile Liverpool arasındaki durumu da ilgiyle izleniyor.

Müthiş ikili: Rooney-Cenk
Everton’ın bir numaralı transfer hedefi Cenk Tosun’un muhtemel takım arkadaşı Wayne Rooney ile benzer istatistikleri dikkat çekti. OPTA’nın hazırladığı analizde Cenk ile Rooney’nin bire bir rakamları karşılaştırıldı.
Analize göre Cenk Tosun’un Beşiktaş ile Süper Lig’deki 96 maçı ve Rooney’nin Manchester United’daki 96 Premier Lig maçı yan yana getirildi.
İki yıldızın oluşturduğu rakamlar şöyle: 96 maçta; Cenk’in 41 ve Rooney’nin 40 golü var. Asistlerde Rooney, 21’e 10 üstün durumda, gole çevirme oranlarında ise Cenk’in 21’e 13 üstünlüğü var. Maç başı isabetli şutta ise iki yıldızın da 1.4’lük ortalaması bulunuyor.

Yazarlar