Beşiktaş "Dursun Bey'in daha icraatını görmedik"

"Dursun Bey'in daha icraatını görmedik"

01.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Fikret Orman, Kulüpler Birliği Vakfı’nı kulüp başkanı olmayan birisinin yönetmesi gerektiğini dile getirdi, “Dursun Bey’in daha icraatsal bir şeyini görmedim. Tenkit etmeyi doğru bulmam. Kulüpler Birliği bir gücü elinde tutmak için elde bulunan bir yer değil” dedi.

Dursun Beyin daha icraatını görmedik

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası’nın konuğu oldu ve gündeme yönelik soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Orman, Galatasaray’ın lider durumda bulunduğu Süper Lig’de uzun bir sürecin olduğunu aktararak, “Süper Lig’de köprünün altından çok sular akacak” diye konuştu.

Puan farklarının suni olduğu yönündeki yorumların hatırlatılması üzerine Orman, “Ben, rakiplerim hakkında yorum yapmak istemem. Galatasaray, son maçını kaybetse de şu anda bizim 5 puan önümüzde. Demek ki bugüne kadar bize göre daha başarılı bir grafik çizmişler. Önümüzde uzun bir süreç var. Kış dönemi gelecek, sakatlıklar olacak, kupa maçları oynanacak. Yine ekonomik durum bunun içinde önemli. Oyuncuların paralarını alması, takım içinde huzuru etkileyen şeyler. Daha mayıs ayına kadar zaman var” değerlendirmesinde bulundu.

Fikret Orman, Kulüpler Birliği Vakfı’nı kulüp başkanı olmayan birisinin yönetmesi gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın Kulüpler Birliği Vakfı’ndaki başkanlık görevini bırakmaması gerektiğini ancak bunu anlayışla karşıladığını vurgulayan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göksel Gümüşdağ’ın hem kulüp başkanlığı, hem belediyedeki görevi, hem de kendi işleri var. Dursun (Özbek) Bey geldi şimdi. Dursun Bey’in daha icraatsal bir şeyini görmedim. Tenkit etmeyi doğru bulmam. Kulüpler Birliği bir gücü elinde tutmak için elde bulunan bir yer değil. Bazı zaman kulüp başkanlığı yapıp bazen de Kulüpler Birliği’ni yönetmek zordur. Kamuoyunda saygınlığı olan, kulüp başkanı olmayan biri Kulüpler Birliğinin başkanlığını yapması daha faydalı olabilir. Kulüpler Birliği, sadece yayın birliğini artırmak ve onu pay etmek değildir. Futbolun marka değeri yukarı çıkmadığı sürece daha kötüye gideriz.”

‘Başkanlığı uzun sürsün’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in başkanlığı döneminde kulübe verdiği 100 milyon lirayla ilgili açıklamalarda bulunan Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yıldırım Demirören Beşiktaş’a para vermiş. Bize vermedi. Gelmeden önce de ‘ben gelirsem bu kadar para koyacağım’ diye taahhüt etmiş. Gelince de taahhütlerini yerine getirmiş. Gittikten sonra bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Bunun bir kısmını çizmek istedik. Sonra kendi iradesiyle ‘federasyon başkanı olduğum sürece bu parayı konuşmayacağım’ dedi. Orada duruyor. Biz de ‘federasyon başkanlığı hayırlı olsun. Olabildiğince uzun sürsün, dursun’ diyoruz. Bunu da espri olsun diye söylüyorum. Yoksa parasını talep etti de biz ödemiyoruz gibi bir durum söz konusu değil. Bunun üzerinden Beşiktaş’a ayar vermeye çalışıyorlar.”

Haberin Devamı

‘Cumhurbaşkanımız arkamızda durdu’

Fikret Orman, Vodafone Park’ın yapımı sürecinde tüm engelleri dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle aştıklarını söyledi.

Stat inşaatı için izinleri almanın finansmanından zor olduğunu vurgulayan Orman, “Stadyum açılışında Cumhurbaşkanımıza bir çok kez teşekkür ettiğim için çok eleştirildim. Bugün dahi ediyorum, ‘Allah razı olsun’ diyorum. Ben o günlerin izin sürecini yaşadım. O zaman başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği olmasa bizim buranın iznini alma şansımız yoktu. Eski Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu bizim ağabeyimizdir. Kendisine ‘Başbakan olmuş olsan buranın izinini alabilir miydik?’ diye sordum. ‘Alamazdık’ dedi. Cumhurbaşkanımızın iradesi çok kuvvetlidir. Arkamızda durdu. Her engeli Cumhurbaşkanımızın iradesi üzerinden geçtik. Finansman imkanı olarak neredeyse batmış bir kulüptük. Öyle olduğumuz halde finansmanı sağladık ama izni sağlamak öyle kolay bir şey değildi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Hakemlerimiz pırlanta gibi’

Ayrıca maçlarda oyunun çok durmasından yakınan Orman, “Türkiye’de hakemlerimiz, pırlanta gibi insanlar. Bu durumda biz kulüp yöneticilerinin de suçu var. Hakemler çok konuşulur ve her mevzu televizyon önünde milimetresine göre tartışılır hale gelince, onlar da hata yapmamak için oyunu çok durduruyorlar. Bu sefer de maç oynanmıyor. Bunlar dezavantajlı durumlar. Türkiye ligi çok zevkli bir lig. Daha da iyi olacak inşallah” şeklinde görüş belirtti.

Fikret Orman, hakemlerin çok fazla eleştirilmesiyle ilgili ise şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Biz bu ligi önceki senelerde olduğu gibi yine bu hakemlere bitireceğiz. Hakemleri çıkartma yetkisine sahip değiliz. Bu arkadaşlarla ligi devam ettireceğiz. Bunları kötülemekle bir yere varamayız. Hakemler genç arkadaşlar. Tecrübeliler de var. Çoğu genç çocuklar. Hatalar yapıyorlar, art niyetli olduklarına inanmıyorum. Hakemlerle alakalı pozisyon pozisyon girmeyiz. Bazı şeyler söylüyoruz, düzen böyle olduğu için. Yoksa camiayı savunmamış pozisyonda kalıyoruz.”

‘Yanlış hesap Bağdat’tan döner’

PFDK’nın Caner’e verdiği cezanın Tahkim Kurulu tarafından indirilmesini beklediklerini belirten Orman, “Görüntülere göre ceza verilmesinin futbola zarar vereceğini düşünüyorum. Burada mutlak hakim, hakemler, yardımcıları ve gözlemcilerdir. Başka otorite koyarsanız hakemin otoritesini elinden alırsınız. Taraftarım da ‘Hadi x kulübüne de rakibimize de ceza verin.’ diyor. İsim zikretmiyorum ki olay gerilmesin, çözüm bulunsun. Onlara da ceza verilmesi doğru değildir. Yanlış hesap Bağdat’tan döner, derler. Düzeltsinler. Türk sporunu daha iyileştireceğiniz kararlar varsa kamuoyu tepkisi olmadan verelim. Bunun için çalıştay düzenleyin. Oradan çıkan ortak fikre göre hareket edilir. Kamuoyu baskısına göre değil. Futbol herkese lazım” dedi.

‘Sayı indirmekle sorun çözülmez’

Yabancı futbolcu kuralının iki sene önce değiştirildiğini hatırlatan Orman, “Buna bir tek sayı açısından bakarsak doğru yere gidemeyiz. Beşiktaş’ın bu seviyede başarı kazanmasında yabancı sınırlamasının yukarı çıkmasının payı vardır. Bu taraftan baktığınız zaman doğru. Milli takım açısından baktığınızda kısmen yanlış görülebilir. Ben federasyon başkanımıza da söyledim, bir çalıştay yapılsın. Buna insanlar katılsın ve fikirlerini söylesinler. Konu indirmekse, kademeli insin. Bir tek indirmeyle sonuca ulaşacağımızı sanıyorsak, aldanıyoruz” diye konuştu.

‘Güneş’le 2019’a kadar beraberiz’

Şenol Güneş ile sezon başında 2 yıllık yeni sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Orman, “Benim görev sürem 2019 yılının mayıs ayında bitiyor. Şenol hoca ile de o tarihe kadar sözleşmemiz var. O zamana kadar beraber çalışacağız. Bu 2019’dan sonra çalışmayacağımız anlamına gelmiyor. Onu da o günün şartları içinde konuşacağız” ifadelerini kullandı.




Yazarlar