Galatasaray Dursun Özbek'ten Mustafa Denizli açıklaması!

Dursun Özbek'ten Mustafa Denizli açıklaması!

01.03.2016 - 19:10 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Teknik Direktör Mustafa Denizli ile yolların ayrılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbekten Mustafa Denizli açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, istifa eden teknik direktör Mustafa Denizli'nin, çalıştığı dönem kadar ücret alacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türk Telekom Arena'da yapılan yönetim kurulu toplantısından sonra gazetecilere açıklamada bulunan Özbek, Denizli ile yolları ayırırken herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, "Bugüne kadar çalıştığı dönem kadar ücret alacak" dedi.

Dursun Özbek, "Mustafa Denizli, peşin aldığı paranın bir bölümünü iade mi edecek?" şeklindeki soruya, "Evet" cevabını verdi.

Mustafa Denizli'nin istifa kararına saygı duyduğunu kaydeden Galatasaray Kulübü Başkanı, "Galatasaray'a hayırlı olsun. Mustafa hocaya da bundan sonraki mesleki hayatında başarılar diliyorum. Hocam bu kararı almış. Bunu yönetimde değerlendirdik. Saygı duyuyorum" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımı bir süreliğine altyapı antrenörlerinden Orhan Atik'in çalıştıracağını bildiren Özbek, Denizli'nin yerine kimin geleceği sorusu üzerine, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Daha çok taze. Biraz önce Mustafa hocanın istifası geldi ve yönetimde o konuşuldu. Yarınki maça Orhan Atik hoca ile hazırlanıyoruz. Beş dakikada bütün sorunların halledilmesi mümkün değil. Galatasaray'a en yüksek faydayı getirecek sistemi kurmak istiyoruz. Amacımız, sadece bugünün sorunlarını halletmek değil. Galatasaray'ın yarınlarını da çözebilmek için çalışıyoruz."

"Çok heyecanlıydı ama olmadı"

Dursun Özbek, Mustafa Denizli'nin performansının hayal kırıklığı oluşturmadığını ifade ederek, "Sportif bir olay. Hayal kırıklığı olarak nitelendirmek yanlış olur. Mustafa hoca, Galatasaray'a en yüksek seviyede hizmet etme arzusundaydı. Çok heyecanlıydı ama olmadı" şeklinde görüş belirtti.

Dursun Özbek, futbol akademisinin başına Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'in getirildiğini belirterek, "Yeni bir yapılanma hamlesi içindeyiz. Altyapıya Hollanda'dan Riekerink geldi. Kalıcı bir yapının kurulmasını istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı taraftardan destek isteyen Özbek, "Galatasaray bu zor günlerden çıkacaksa, taraftarıyla çıkacak. Taraftarlarımızdan isteğimiz, son 4 sezonun 3'ünde şampiyon olan Galatasaray'ı hiçbir zaman yalnız bırakmamaları. Elbette sporda inişli çıkışlı dönemler olabilir ama bu Galatasaray'ın büyüklüğünü değiştirmez. Bu dönem geçicidir" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Dursun Özbek, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın dünkü Beşiktaş derbisinden sonra yaptığı "Galatasaray bitik durumda" açıklamasının sorulması üzerine, "Polemiğe girmem" demekle yetindi.

UEFA denetimi

Başkan Özbek, UEFA Finansal Fair Play denetimi hakkında henüz kararın çıkmadığını belirterek, "Şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmedi. Kararın yarın çıkmasını bekliyorum" dedi.

Bütün çabalarının UEFA'dan ceza gelmemesi yönünde olduğunu vurgulayan Özbek, şöyle devam etti:

"UEFA'dan istenmeyen bir ceza gelmesi her Galatasaraylıyı üzer. Bütün çabam, UEFA'dan ceza gelmemesi için. Bunun, geçmişten gelen bir problem olduğunun dikkatlerden kaçmaması gerek. Yönetimlerde süreklilik olduğu için ben öyle bir ayrım içinde değilim. Bunun sebebinin ne olduğunun üzerinde de durmuyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğimiz konusunda büyük emek harcıyoruz."

Haberin Devamı

Dursun Özbek, seçim kararı alıp almayacağı sorusuna, "Seçimi zaten 8 ay önce yaptık. Galatasaray'ın seçimden önce düşünmesi, konuşması ve çözmesi gereken problemleri var. Elbette ki seçim kararı, genel kurulun elindedir. Her yönetim de bu karara uymak zorundadır. Şu anda uğraştığımız, emek harcadığımız olay Galatasaray'ın bugünkü sorunları" yanıtını verdi.

Sarı-kırmızılı camiada kendilerine yönelik eleştirilerin olduğunu kaydeden Özbek, "Galatasaray, çok büyük, değerleri yüksek, eleştiriye açık ve demokratik bir camia. Bunların olması son derece normaldir. Seçildiğimizin ikinci haftasından itibaren eleştirilmeye başlandık. Bunları yapıcı karşılıyoruz. Eleştirilmekten de korkmuyorum. Elbette ki eleştiri olacak ama bunlar Galatasaray'a hizmet etme aşkımızı hiçbir şekilde örselemiyor" diyerek sözlerini tamamladı.