Galatasaray Dursun Özbek'ten şok kupa çıkışı! 'Hiçbiriniz bundan bahsetmedi'

Dursun Özbek'ten şok kupa çıkışı! 'Hiçbiriniz bundan bahsetmedi'

11.05.2016 - 15:17 | Son Güncellenme:

Galatasaray Mayıs Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, konuşmacıların Galatasaray Odeabank’ın kazandığı Eurocup’a değinmemesine tepki göstererek, “Türkiye'ye gelmiş en büyük basketbol kupası bu. Şu ana kadar hiçbir konuşmacı buna değinmedi. İlk önce söylenmesi gereken şey buydu” dedi.

Dursun Özbekten şok kupa çıkışı Hiçbiriniz bundan bahsetmedi

Galatasaray Adası’nda gerçekleşen Galatasaray Mayıs ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, divan toplantısında söz alan Can Demir Bertman üzerinden tüm üyelere tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Konuşmacıların hiçbirinin, Galatasaray Odeabank’ın kazandığı Eurocup’a değinmediğinden yakınan Başkan Özbek, “Bu kupayı buraya getirme sebebim, bir şubemizin Avrupa çapında şampiyon olması; çok mütevazı bir bütçeyle. Teknik ekip ve sporcuların Galatasaray duruşlarından aldıkları hazla kazandıkları bir kupa bu. Bu kupa öyle kısık sesle, ‘gazeteler yazdı tebrik ederiz’ diye geçiştirilmesi gereken bir kupa değil. Türkiye'ye gelmiş en büyük basketbol kupası bu. Şu ana kadar hiçbir konuşması buna değinmedi. İlk önce söylenmesi gereken şey buydu” ifadelerini kullandı.

Başkan Özbek daha sonra, üyelerden kupa için emeğe saygı çerçevesinde alkış istedi.

Başkan Dursun Özbek, yapılması planlanan spor salonunun, 10 yıllık isim hakkı sponsorluğu ile sağlanacağını, ayrıca bu salonun yıllık 10 milyon dolar kira getirisi olacağını söyledi.
Galatasaray Adası’nda gerçekleşen Galatasaray Mayıs ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, TT Arena’nın yanına yapılması planlanan spor salonu ve TT Arena’nın kapatılamayan çatısı hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, “Bildiğiniz gibi geçmişte hem mali genel kurulda hem de divan kurullarında bilgisini vermiştim. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile yaptığım görüşmede Arena’nın yanındaki projeyi geliştirerek 12 bin kişilik bir salon için izin aldık. Onlar da aynı soruyu sordular ‘niye yapıyorsun’ diye. Onlara götürdüğüm projeyi şu şekilde genişletiyorum dedim ve bizim sizle kaç tane davamız var. 20’ye yakın davamız var. Bunların en önemlisi stat çatısı. Üst kullanım hakkı önemli bir husus. Bu husus kulübede mali destektir. Geçmiş dönemde konuya ilgi duymuştum fakat çok detaylı bilmiyordum. Konuyu inceledikten sonra Gençlik Spor bizi ‘Sen bunu borç içinde nasıl yapacaksın’ dedi. Bu tip salonların isimleri çok önemli. Dolayısıyla bazı finansman kuruluşları ve firmalarla 10 yıllık isim hakkının kullanımının verilmesiyle buranın finansmanını sağlamak mümkün. ‘İyi o zaman, stadı ne yapacaksın’ dediler. Üstünü kapatmıyorsun. ‘Sayın Genel Müdürüm biz Galatasaray olarak sizin tapu sahibi olduğunuz bir salon yapıyoruz. Aramızda bir alacak verecek olmasın. Ben size salonu yapmaya taahhüt ediyorum’ dedim. Bu konu Sayın Cumhurbaşkanımın önüne de geldi, hatta Sayın Cumhurbaşkanı Galatasaray’ın büyüklüğüne yakışacak şekilde 15 bin kişilik olması gerektiğini Sayın Spor Bakanının da yanında söyledi” dedi.
YILLIK 10 MİLYON KİRA GELİRİ
Herkesi bu salonu yapmaya pozitif bakmasını gerektiğini vurgulayan Başkan Özbek, “İdari manada düşündüğümüz zaman futbol ve basket oynayacağımız salon yan yana. Basket maçını oynayalım oradan futbol maçına girelim. Voleybolu oynayalım, oradan futbol maçına geçelim. Galatasaray’ın TT Arena’nın yanına kapalı spor salonu yapılması için bütün proje hazırlıkları bitti. Önümüzdeki hafta inşallah proje üzerine kaşeleri alacağız İnşallah Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden başlayacağız. Bu salonu ayrıca 10 milyon dolar kira getirisi getirecek” diye konuştu.
BORÇ 1 MİLYAR 494 MİLYON
Divan Toplantısında mali işlerden sorumlu yönetici İsmail Sarıkaya'nın yaptığı son 3 aylık mali tablo sunumunda da Sarı Kırmızılı kulübün borcu 1 milyar 494 milyon TL (527 milyon dolar) olarak açıklandı. Borun son 3 ayda 9 milyon dolar arttığı da bildirildi.
Mali Tablo ile ilgili yapılan eleştirilerde Hayrettin Kozak yaptığı konuşmada kulübün gelir ve giderlerinin geçen yıla göre kıyaslanınca, gelirlerin geçen yıla göre 12 milyon TL azaldığını giderin arttığına dikkati çekti.
Sonra söz alan üyeler ise özetle şu eleştirilerde bulundu:
İBRAHİM KÖKNAR
"Bir devlet iki ekonomik çeyrekte zarar ederse batar. 40 çeyrektir zarar gösteriyoruz ve hala ayaktayız. Yönetim iyi niyetle gayret gösteriyor. Son çeyrekte yine zarar, yani düzelemiyoruz. Bu borç belki gelecek 10 yılda düzelebilir. Birden borç kapanamaz. Önceliğimiz bütçe olsun. Sponsor ara dönemde bulunmaz başında bulunulur. "
CANDEMİR BERKMAN
"Tarihimizde ilk defa bir senede 3 antrenör değiştiriyoruz. 60 yıldır Galatasaray'ın içindeyim. Bizim fikirlerimizi ve önerilerimizi dinlemediler. Bu Galatasaray defansif açıdan bir felaket."
TURGAY BOLAYIR
"Podolski negatif motivasyonla oynuyor. Her an olay çıkaracak gibi. İkinci Melo gibi olacak. Sabri kendinden 30 cm büyük adama dayılanıyor. Galatasaraylı futbolculara yakışmaz bu hareketler."
TANER AŞKIN: “Galatasaray’ın en büyük sorunu Mektepli-Alaylı çekişmesidir. Bu konuyu bu duruma getirenlerin Allah belasını versin !..”
"Ortalıkta ne Dumankaya var ne para var, ne de kimse var. Böyle sponsorluk anlaşması olmaz. Marka değeri böyle küçültülmez.
Galatasaray'ın en büyük sorunu bugün olmadığını iddia ettiğiniz, konuşmaya korktuğunuz Mektepli-Alaylı çekişmesidir. Bugün bu konuyu bu duruma getirenlerin Allah belasını versin. Sportif A.Ş.'de kar etmek zorundasınız. 31 Mayıs'ta muhakkak kar etmek zorundasınız. Hangi tedbiri aldınız? Bunu bilmek, duymak istiyorum. Galatasaray'ın sıkıntısının 8 ayda çözülmeyeceğini bile bile yönetime gelenler var. Galatasaray'ın köklü çözümlere ihtiyacı var. Eğer bir nakit akış programınız yoksa ciddi sıkıntı var demektir. Riva'yı satsan borçları karşılayamaz. Florya'yı satsan satamazsın çünkü arazinin büyük bir bölümü bizim değil ve ihtilaflı. "

Yazarlar