Skorer Düş kırıklığı

Düş kırıklığı

27.08.2010 - 01:40 | Son Güncellenme:

İngiliz devi karşısında maça fırtına gibi giren ve Teofilo ile öne geçen bordo-mavililer, adeta frene bastı, aksayan rakibi karşısında ikinci gol hamlesi yapamadı. Liverpool ikinci devrede sahne aldı, Giray’ın kendi kalesine attığı ve Kuyt’ın golleriyle turu kaptı

Düş kırıklığı

Trabzonspor, Liverpool’a son beş dakikada teslim oldu, Avrupa’ya “Elveda” dedi: 1-2. Bordo-mavili takım maça fırtına gibi başladı. Henüz 4. dakikada gelişen atakta Colman yerden kaleye doğru gönderdi, altı pas içinde uygun durumda bulunan Teofilo plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak Trabzonspor’u öne geçirdi: 1-0.
16’da Colman topu Yattara’ya aktardı. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Gineli yıldızın şutunda savunmada Carragher’e çarpan top kornere çıktı.
17’de Colman ceza yayı üzerinden sert bir şutla kaleyi yokladı, kaleci Reina yatarak direğin dibinden topu kornere çelmeyi başardı.
23’te serbest vuruşu Selçuk kullandı. Yakın mesafedeki Yattara önündeki topa dokunamayınca bordo-mavili takım mutlak bir golden oldu.
43’te Leiva’nın uzaktan şutunda, kaleci Onur yatarak topu kontrol etti.
57’de çalımlarla ceza sahasına giren Ngog’un plase vuruşu az farkla direk dibinden auta çıktı.
78. dakikada sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Burak, topu ceza sahası dışındaki Alanzinho’ya aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda top üstten auta çıktı.
83. dakikada sağdan ceza alanına giren Johnson, Egemen’den sıyrılarak topu içeriye çıkardı. Altı pas içinde savunmadaki Giray, ters bir vuruşla topu kendi filelerine gönderdi: 1-1
88’de Pacheco’nun uzaktan şutunda, kaleci Onur’un çeldiği topu ceza alanı içinde uygun durumdaki Kuyt, filelerle buluşturdu: 1-2.

Haberin Devamı

İŞTE MAÇ ÖZETİ:

Burak’a forma
Bordo-mavili takımda, Fransa’nın Toulouse ekibinden resmi transfer teklifi alan ancak yönetim tarafından gönderilmeyen Umut Bulut ile Fenerbahçe maçında dizinden sakatlanan Polonyalı oyuncu Glowacki maç kadrosunda yer almadı. Teknik Direktör Şenol Güneş, sakat olduğunu bildiren Umut’un yerine Burak Yılmaz’a ilk 11’de forma verirken, Glowacki’nin yokluğunda Giray görev yaptı. Engin Baytar da uzun süren sakatlığının ardından 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Babel de yedek
Liverpool, Teknik Direktör Roy Hodgson tarafından İngiltere’de bırakılan kaptan Steven Gerrard, Fernando Torres, Javier Mascherano, Daniel Agger ve Maxi Rodriguez’den yoksun mücadele etti. Hodgson, İngiltere’de 1-0 biten ilk mücadelede tek golü atan Ryan Babel’i de yedek soyundurdu. İlk karşılaşmada oyuna sonradan giren golcü oyuncu Ngog ise ilk 11’de görev aldı.

Haberin Devamı

Tam 34 yıl sonra
Liverpool takımı, 34 yıl aradan sonra Hüseyin Avni Aker Stadı’nda bir karşılaşmaya çıktı. Bordo-mavili temsilcimiz 1976-77 sezonunda Trabzon’da yapılan maçtan 1-0 galip ayrılmıştı. Bu karşılaşmada Trabzonspor forması giyen futbolcular dün protokol tribünde yer alarak maçı izlediler. Statta tek tek anons edilen oyuncular büyük alkış aldılar.

Yemek verdiler
Trabzonspor Yönetim Kurulu, maç öncesi Liverpool’lu yöneticiler ve UEFA temsilcisi ile maçı takip eden yabancı basın mensuplarını kulüpte bulunan Marina Restaurant’ta yemekte ağırladı. Trabzonsporlu taraftarlar da karşılaşma öncesi, İngiliz taraftarlara kale arkası tribünü önünde çiçek vererek dostluk gösterisinde bulundu.