Dünyadan Futbol Ebola futbolu da tehdit ediyor

Ebola futbolu da tehdit ediyor

14.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afrika kıtasında başlayan Ebola krizi futbol sahalarına da girdi. Ocak 2015’de Kuzey Afrika ülkesi Fas’ta düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası’nın oynanması bile tehlikeye girdi.

Ebola futbolu da tehdit ediyor

Afrika kıtasında son dönemde başlayan Ebola krizi futbol sahalarında da yansıdı. Ocak 2015’de Kuzey Afrika’da Fas’ta düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası’nın oynanması bile tehlikeye girdi.

Haberin Devamı

Afrika Futbol Konfederasyonu Başkanı Issa Hayatou ile bir araya gelen Fas Spor Bakanlığı’na bağlı bir heyet, 17 Ocak’ta başlayacak organizasyonun ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Fas’taki turnuvaya katılmak isteyen Sierra Leone de virüsten nasibini aldı. Artık maçlarda rakipleri hastalık korkusundan ellerini sıkmıyor ve geleneksel forma değişimine yanaşmıyor. Özellikle deplasmana gittikleri karşılaşmalar öncesi utandırıcı boyutlara varan sağlık kontrolleri takımın moralini bozuyor. Örneğin, son olarak gittikleri Kamerun’da polisler tarafından halkın içinden geçirilmeden doğrudan otele gönderildiler. Ayrıca Kenya’daki bir maçta rakip taraftarlar, ‘Ebola’ tezahüratları ile dalga geçti.

Son olarak da Michael Essien’in bu virüse yakalandığı iddia edildi. Hemen bir açıklama yapan Gana’lı yıldız, “Ben Ebola değilim. Antrenmanlarım da devam ediyor. Bu yalan haberi yapanları kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan, eski İngiliz futbolcu David Beckham da Ebola salgınıyla mücadelede Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) yeni kampanyasının yüzü oldu. Beckham, Sierra Leona ve diğer Afrika ülkelerinin yeşil sahalardan uzak kalmamaları için destek olunması için çağrıda bulundu.

Yazarlar