Dünya Kupası Edu Dracena: 'Diego iyi ama Alex değil'

Edu Dracena: 'Diego iyi ama Alex değil'

26.06.2014 - 12:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe formasıyla 100. yılda şampiyonluk yaşayan Edu, Brezilya'da Milliyet'e konuştu. Sarı-lacivertli takımın yeni transferi Diego'nun çok kaliteli bir oyuncu olduğunu kaydeden tecrübeli stoper, "Ancak ne kadar yetenekli olsa da Alex'in başarılarını yakalaması çok zor" dedi

Edu Dracena: Diego iyi ama Alex değil

SENAD OK, CENGİZ MALGIR

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile 100. yıl şampiyonluğu yaşayan ve Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalin eşiğinden dönen Edu Dracena, Brezilya’daki evinde Milliyet ekibini ağırladı.
Pele’nin kulübü Santos’un kaptanlığını yapan 33 yaşındaki tecrübeli stoper, 2009 yılında yaşadığı ağır sakatlığın ardından Fenerbahçe’den ayrılmak zorunda kalmıştı. Zor günleri geride bırakarak adeta yeniden doğan Edu, Neymar’ın kaptanlığını yaptı, hep hayalini kurduğu Güney Amerika’nın en büyük kupası Copa Libertadores’i kazanmayı da başardı.
Edu, Santos’un, Pele’den sonraki en iyi dönemini geçirdiğini belirterek, "Son 5 yılda 6 kupa kazandık. Bu Pele’nin oynadığı yıllardan sonraki en büyük başarı. Pele varken tüm kupaları kazanmıştı kulüp. Yıllar sonra buna en çok yaklaşan takım bizdik. Neymar, Robinho, Ganso hep beraberdik" dedi.
Edu ile Türkiye’de yaşadığı güzel günleri konuştuk...
"Fenerbahçe her zaman kalbimde olacak" diyerek sözlerine başlayan Brezilyalı futbolcu şöyle devam etti:
"Türkiye'yi çok seviyorum. Çok kötü anılarım yok. 2009’da sakatlandığımda Brezilya’ya dönmek istememiştim aslında. 100. yıl şampiyonluğu ve tabii ki Şampiyonlar Ligi maçları unutulmazdı. Özellikle İspanya’daki Sevilla ve İstanbul’daki Chelsea maçları. Başarının sırrı arkadaşlıktı. Brezilyalı ve Türk oyuncular vardı takımda ve herkes iyi arkadaştı. Herkes takım için oynuyordu. Ama Başkan daha sonra yanlış kararlar aldı. Özelilkle Zico’yu göndermekle. Devamında da takım bozuldu."
Edu Dracena'ya yakından tanıdığı Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Ribas'ı da sorduk, ilginç bir yanıt aldık.
Vatandaşı Diego'nun çok önemli bir futbolcu olduğunu kaydeden Edu, "Diego’yu, Santos'a transfer istedik ama Fenerbahçe aldı. Kalitesi ve yeteneği tartışılmaz. Fakat bence Diego’yu, Alex ile kayıslamak çok doğru değil. Bir kere oyun karakterleri farklı. Aynı değiller. Diego ne kadar kaliteli olsa da Alex’in, Fenerbahçe’deki başarılarını yakalaması çok zor" ifadelerini kullandı.

'Neymar attıkça kupa kaldırdım'

Edu Dracena, Brezilya'nın Dünya Kupası'ndaki yıldızı Neymar'la gurur duyduğunu söyledi. Genç golcüyle Santos'ta uzun süre birlikte oynadıklarını hatırlatan tecrübeli futbolcu, "Ben 2009’da Santos’a geldiğimde Neymar da o sezon profesyonel oldu. Küçük bir çocukken şimdiki haline gelişine tanıklık ettim. 4 yıl birlikte oynadık. O golleri attı ben de kaptan olarak kupaları kaldırdım. Daha ilk günden buralara geleceği belliydi. Çünkü farklıydı. Topu ayağına aldığı ilk antrenmanda bunu hissetmiştim" dedi.

'Melo suçlu ilan edildi'

Edu, Galatasaraylı Felipe Melo'nun, 2010 Dünya Kupası'ndan sonra Brezilya Milli Takımı'na çağrılmamasıyla ilgili düşüncelerini de bizimle paylaştı. Brezilyalı stoper, "Melo, 2010 Dünya Kupası’nın ardından suçlu ilan edildi. Hollanda karşısında kırmızı kartı gördü ve maç değişti. Brezilya, Hollanda’ya elenerek, Güney Afrika'dan dönmek zorunda kalmıştı. Buradaki imajı o kırmızı kart nedeniyle biraz kötü" yorumunu yaptı.