Basketbol EFES FARKI

EFES FARKI

22.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lacivert-beyazlı ekip, ikinci haftanın kapanış maçında Hacettepe Üniversitesi’ni rakip sahada 33 sayı farkla mağlup etmeyi başardı, 2’de 2 yaptı. Başkent temsilcisi ise bu hafta da galibiyetle tanışamadı

EFES FARKI

Beko Basketbol Ligi’nin 2. haftasının son maçında Anadolu Efes, deplasmanda Hacettepe Üniversitesi’ni 87-54 yendi. Maça 9-0 seri ile başlayan Efes, hem savunma, hem de hücumdaki müthiş temposu ile 15-1’de 14 sayılık üstünlüğü yakaladı. Hacettepe, Ali ile rakibine yanıt vermeye çalışsa da, ilk periyodu 23-14 geride tamamladı. Ev sahibi ikinci çeyreğin başında Glover ile farkı 5’e (23-18) indirse de, Birkan ile arayı yeniden açan Efes, devreyi de 44-29 üstün bitirdi.
Efes ikinci yarıda da üstün oyununu devam ettirdi. Farmar ve Lucas ile skor üretmeyi sürdüren lacivert-beyazlı ekip, arayı sürekli açtı ve son periyoda girilirken 71-39’luk skoru yakaladı.
Kerem Gönlüm’ün etkili oyunu ile rakibine nefes aldırmayan ve mücadelenin son 5 dakikasına da 77-48 galip girmeyi başaran Anadolu Efes, salondan da 87-54 galip ayrılmasını bildi.
Sezona Banvit galibiyetiyle giren Anadolu Efes, ikinci maçından da galibiyetle ayrılırken, Hacettepe Üniversitesi ise Aliağa Petkim’in ardından güçlü rakibine de boyun eğerek, bu haftayı da galibiyetsiz kapadı.

Haberin Devamı

Farmar coştu

Efes’in yıldızı Farmar, 8’de 7 saha içi isabetiyle 17 sayı üretirken 4 asist, 3 de ribauntla galibiyetin mimarlarından oldu. Hacettepe cephesinde ise Eldridge, beklentileri karşılayamadı. 6’da 0 saha içi isabetle iki sayıda kaldı.

Yazarlar