Turkish Airlines Euroleague Efes 'hücum' dedi

Efes 'hücum' dedi

16.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lacivert-beyazlı temsilcimiz, Rus ekibi karşısında ilk yarıda potasında 54 sayı gördü, neyse ki hücumda etkili günündeydi. Ekibimiz, yediğinden fazlasını atmayı bildi, Abdi İpekçi’de kazaya uğramayarak önemli bir galibiyet elde etti

Efes hücum dedi

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

THY Euroleague’in 7. haftasında Unics Kazan’ı Abdi İpekçi’de konuk eden Anadolu Efes, rakibini 104-99 ile geçmeyi başardı, 3. galibiyetine ulaştı.

İki hafta önce İstanbul’da Fenerbahçe’yi deviren Unics Kazan, Efes karşısında da oyuna istediği gibi başlayan taraftı. Temsilcimiz Langford’ı durdurmayı bir türlü başaramadı ilk yarı boyunca. Boyalı alanda da Parakhouiski etkiliydi. Hem birebirde çabuk geçilen, hem ikili oyunlarda rakibini engelleyemeyen Efes, Cedi’nin attığı 13 sayıyla ilk çeyrekte rakibine direnmeye çalıştı ama 10 dakikalık bölümü 26-24 geride bitirdi.

2. devre coştu

İkinci çeyreğin başında Cedi’nin kenara alınmasıyla hücumdaki etkisini de yitiren, Omic’in boyalı alanda olduğu bölümde ikili oyun savunmasındaki sıkıntısı daha fazla hissedilen Efes, 16. dakikada 47-38 geriye düştü, soyunma odasına da 54-49 mağlup girdi.

Efes hücum dedi

Haberin Devamı

İlk yarıda yenen 54 sayının ardından 2. yarıya savunmada daha istekli başladı temsilcimiz. Özellikle Doğuş’un, Langord’ın hızını kestiği, Honeycutt’ın topa baskıyı arttırdığı, 4 numarada Thomas’ın oynadığı ve biraz riskli olsa da, ikili oyunları savunmak için Dunston’ın iyice dışarılara çıktığı bölümde temsilcimiz üstünlüğü ele aldı. İlk yarıda 2 top kaybı yapan Kazan bu bölümde art arda hatalar yapınca 32 sayı üreten Efes, son çeyreğe 81-74 galip girdi.

Doğuş’un 5 faulle çıktığı, Honeycutt’ın kenara geldiği 33 dakikaya kadar farkı koruyan ekibimiz, kalan sürede savunmada sıkıntı yaşasa da, 2. yarıya 20 sayı sığdıran Heurtel ile kontrolü elinde tutmayı başardı, kritik bir galibiyet aldı.