NBA Efes'te Özerhun umutsuz konuştu

Efes'te Özerhun umutsuz konuştu

08.03.2014 - 11:55 | Son Güncellenme:

"Unicaja Malaga'ya yenilmemizin tek ve en önemli nedeni maça çok kötü başlamamız oldu. Bundan sonrası zor. Hatta, Fenerbahçe Ülker, Unicaja Malaga, Panathinaikos ve Olympiakos'u geçmek gerçekçi değil"

Efeste Özerhun umutsuz konuştu

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, THY Avrupa Ligi'nde Unicaja Malaga'ya deplasmanda 83-75 yenildikleri Top 16 turu 9. hafta maçına çok kötü başladıklarını ve bu nedenle oyunda denge sağlayamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Özerhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanyol rakipleri karşısında karşılaşmaya çok kötü başladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Sanki antrenmanda gibiydik. İlk 8 dakikada fark 21'e çıktı. Bu farkı kapatmak kolay değil ama yine de iyi savaştık ve belli bir noktaya getirdik. İlk yarıda farkı 8 sayıya indirdik. İkinci yarıda bu bizim için ümit ışığı oldu. Ama maçın sonlarında çok anlamsız top kayıpları yaptık. Bir türlü istediğimiz noktaya getiremedik ve sonunda yenildik. Unicaja Malaga'ya yenilmemizin tek ve en önemli nedeni maça çok kötü başlamamız oldu."

Karşılaşmanın son periyodunda kritik hatalar yapan Zoran Planinic'e değinen Özerhun, "Planinic top çıkarmada hata yaptı. İyi oynadığı bir gündü, ama sonunda yaptıkları hatırlanıyor. Galibiyet noktasına yaklaşmamıza engel olunca iyi oyunundan ziyade hataları akılda kalıyor" diye konuştu. Kötü bitirdikleri maçta Birkan Batuk ve Cedi Osman'ın performanslarının sevindirici olduğunu anlatan genel menajer Özerhun, genç oyuncuların sadece bir maçta değil Türkiye ve Avrupa Ligi'nde tempolarını artırmaları gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

"Bundan sonrası zor"

Lacivert-beyazlı takımın genel menajeri, kazanabilecekleri maçları yitirmelerinin ardından THY Avrupa Ligi Top 16 turunda gruptan çıkmalarının zora girdiğini dile getirdi. Unicaja Malaga'ya yenilerek önemli bir fırsatı kaçırdıklarını kaydeden Engin Özerhun, şunları söyledi: "İstanbul'daki Malaga maçının yanı sıra geçen hafta yenildiğimiz Barcelona, yine kazanma ihtimalimiz yüksek olan ikinci Malaga mücadelesi, şansımıza inandığımız maçlardı. Bundan sonrası zor. Hatta, Fenerbahçe Ülker, Unicaja Malaga, Panathinaikos ve Olympiakos'u geçmek gerçekçi değil. İki takımı, hatta üç ekibi geride bırakmak kolay değil. Yine de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Önümüzde Panathinaikos karşılaşması var. Tüm gücümüzle bu maçı kazanmaya çalışacağız."

Uzun oyuncuların performansıyla ilgili soruyu ise Özerhun, "Gayretle pota altını kapatıyoruz. Malaga da çok ribaunt alan bir takım değil" diye yanıtladı. Sakatlığı nedeniyle dünkü maçta forma giyemeyen Doğuş Balbay konusunda bilgi veren Özerhun, bu oyuncunun bir gün önceki antrenmanda ağrı hissettiği için oynamadığını sözlerine ekledi.